logo

Veiling ’T Huis van Kant’

Het idee is ontstaan toen we Turkse vrouwen zagen haken. Met een bijna achteloze vaardigheid en enorme snelheid maakten ze de mooiste dingen. Dit vakmanschap wilden we verbreden: niet alleen voor traditionele producten maar ook voor moderne sieraden, voor kleding of textielkunst. Zo krijgt deze prachtige traditie een nieuwe betekenis.

Begin 2009 kregen we van Bureau Cultuurmakelaar Tilburg een eenvoudig, karakteristiek Tilburgs arbeidershuisje voor een jaar ter beschikking: dit werd T Huis van Kant. We wilden het van binnen en buiten in een jaar tijd helemaal met kanten haakwerk bedekken. Haakwerk gemaakt door Tilburgse vrouwen, ondertussen niet alleen maar Turks maar afkomstig uit vele culturen.

De vrouwen werken samen met twaalf kunstenaars: Atty Bax, Bart Hess, Hanneke Klinkum, Luuk Fikken, Riet Mutsaers, Marita Kratz, Marc Mulders, Haitske Teunissen, Danielle van Broekhoven, Reinoud van Vught, Chantal Rens, Sigrid Calon en Koen Delaere. De kunstenaars  maken de ontwerpen, samen met of geïnspireerd door de vrouwen.

Het jaar is nu bijna om en het huis is bijna klaar: buiten en binnen bedekt met haakwerk.

Komen kijken?
Het huis is open van 12.00-17.00 uur op zondag 8, 15, 22 en 29 november en op 6 december.. Mis het niet en kom nog gauw op een van deze zondagen een bezoekje brengen!

Wat gaan we daarna doen met de kunstwerken?
Deze unieke kunststukken worden geveild: 

De veiling
Zaterdagmiddag 12 december vindt de veiling van de unieke stukken van T huis van KANT plaats in het Audax Textielmuseum Tilburg. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus het is raadzaam te reserveren: marieke@kantsocialdesign.nl

Ben je opzoek naar een uniek Tilburgs kunstwerk dan is dit je kans. Bovendien steun je met je aanschaf meteen een goeddoel namelijk KANT. Ook is het mogelijk een opdracht te plaatsen zodat we de komende tijd verzekerd zijn van inkomsten, waarmee we het atelier van KANT draaiende kunnen houden.