Verrassing voor 100-jarige Luchtbuks Ria: ze kon vandaag toch schieten op haar verjaardag

luchtbuks ria

Luchtbuks Ria; wie kent haar niet? De cultheldin van de Tilburgse kermis blaast woensdag 24 juni 100 kaarsjes uit. Als verrassing ontving Ria veel kaartjes en daarnaast mocht ze ook nog eens schieten in de schiettent.

Foto: Ben Smit

Want Ria schiet al sinds 1936 traditiegetrouw ieder jaar in de roos bij haar favoriete schiettent op de Tilburgse kermis. De enige onderbreking in deze imposante reeks is de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar gaat de kermis door het coronavirus helaas niet door en lag er een tweede onderbreking van de reeks op de loer. Toch kon Ria als verrassing op haar verjaardag schieten in de schiettent. Haar favoriete schiettent kwam namelijk speciaal voor de gelegenheid naar ’t Laar in Tilburg.

Weer raak

Luchtbuks Ria was aangenaam verrast en schoot, na een aantal pogingen, ook dit jaar wederom in de roos, weet Omroep Brabant te melden.

Zo geniet Luchtbuks Ria ondanks de coronamaatregelen met volle teugen van haar verjaardag. Haar familie plaatste een oproep in de Volkskrant om kaartjes te sturen naar de jarige Ria. Verschillende media, waaronder wij, pikten dit op. Ook namens het team van Tilburg.com ging er een kaartje richting Ria. We hopen dat ze een leuke verjaardag heeft!