Vincents Tekenlokaal gaat op zoek naar De Nieuwe Vincent

de nieuwe vincent

De hele zomer kunnen jongeren tussen de 10 en 14 jaar hun allerbeste tekening opsturen om mee te dingen naar een gewilde plek bij De Nieuwe Vincent. Dit succesvolle talentenprogramma start in september en biedt plaats aan maximaal vijftien jongeren, die masterclasses en excursies volgen en toewerken naar een expositie in december. Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 18 augustus.

Deelnemers aan De Nieuwe Vincent kunnen uitkijken naar een creatieve periode met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Zij krijgen begeleiding van kunstenaars en tekendocenten van Vincents Tekenlokaal. En ze gaan op pad naar De Pontmuseum, een kunstenaarsatelier en een kunstacademie, waar ze veel inspiratie opdoen en kennis maken met nieuwe technieken.

Expositie

Vrienden, familie en andere geïnteresseerden krijgen na afloop, op 22 december, de mogelijkheid al het nieuwe werk te bewonderen tijdens de expositie in Kunstpodium T. Als afsluiting kiest de jury één deelnemer die zich De Nieuwe Vincent 2019 mag noemen. Hij of zij wint een mooie prijs, die zijn of haar talent nog verder zal stimuleren.

Ambachtelijk en digitaal

Vanaf 2013 wordt De Nieuwe Vincent georganiseerd door Vincents Tekenlokaal, vernoemd naar Vincent van Gogh die in zijn tienertijd tekenlessen volgde aan de HBS in Tilburg. Sinds vorig jaar is Vincents Tekenlokaal verhuisd naar de Spoorzone en gehuisvest in Ontdekstation013. Uniek zijn de 20 digitale tekentablets.

Meedoen

De Nieuwe Vincent is speciaal voor jongens en meiden tussen 10 en 14 jaar die zich verder willen ontwikkelen in tekenen en schilderen. Inzenden kan tot uiterlijk 18 augustus 2019. Uit alle inzendingen kiest een jury maximaal 15 deelnemers, waarbij ze let op creativiteit en eigenheid. De jonge talenten gaan aan de slag tijdens ca. 12 bijeenkomsten op zondag en soms ook op zaterdag in de maanden september t/m december. Deelname kost niets, alleen tijd en creativiteit. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.denieuwevincent.nl.