Vincents Tekenlokaal start talentenprogramma

De komende weken kunnen jongeren tussen de 10 en 14 jaar hun allerbeste tekeningen opsturen om mee te dingen naar een gewilde plek bij De Nieuwe Vincent. Dit talentenprogramma start in juni en biedt plaats aan maximaal vijftien jongeren. Inzenden kan uiterlijk op 7 mei, maar eerder mag ook!

Over Vincents Tekenlokaal

De deelnemers gaan een intensief programma volgen met tekenlessen, masterclasses en excursies, waaronder een tekenles in museum De Pont en een les modeltekenen van kunstenaar Paul van Dongen. Het project is van Vincents Tekenlokaal, die sinds enkele maanden weer terug is in het Paleis van Tilburg. Hier krijgen de tekenaars verschillende tekenlessen aangeboden.

Meedoen

De nieuwe Vincent is speciaal voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar die niets liever doen dan tekenen en zich hierin verder willen ontwikkelen. Deelname is gratis, maar het kost wel tijd en inzet. Uit alle inzendingen kiest de jury in mei maximaal vijftien deelnemers. De jury zal letten op creativiteit, gebruikte technieken en eigenheid.

Geen tekenwedstrijd

Met nadruk meldt de organisatie dat De Nieuwe Vincent geen wedstrijd is. Alle deelnemers trekken samen op om hun  teken skills te verbeteren. Aan het eind van de rit wordt een selectie van het werk geëxposeerd. De tekenaar die dan het meeste opvalt qua originaliteit, kwaliteit en groei mag zich De Nieuwe Vincent 2023 noemen.

Informatie

Kijk voor meer informatie op de website van De Nieuwe Vincent. Hier kun je jezelf ook aanmelden!