Wie wordt de Nieuwe Vincent 2024? Inschrijving geopend!

De komende weken kunnen jonge tekentalenten van 10-14 jaar uit Tilburg en omstreken hun allerbeste tekeningen opsturen om mee te dingen naar een plek bij ‘De Nieuwe Vincent’. De Nieuwe Vincent is een terugkerend programma van Vincents Tekenlokaal dat is gericht op talentontwikkeling op tekengebied. Jaarlijks krijgen vijftien jongeren de kans om hieraan deel te nemen. Inschrijven kan tot 7 mei 2024, deelname is gratis.

De vijftien jongeren die mogen deelnemen, worden geselecteerd door een vakjury. De jongeren gaan vanaf begin juni een intensief en boeiend programma van een half jaar tegemoet met een mix aan analoge en digitale tekenlessen, masterclasses en excursies. De begeleiding is in handen van kunstdocenten en autonoom kunstenaars. Zo kregen de deelnemers van vorig jaar masterclasses van Gouden Penseel winnares Djenné Fila, autonoom kunstenaar Paul van Dongen en Marjolein Schalk van internationaal kunstenaarsplatform Wobby.club.

Expositie & De Nieuwe Vincent

Gedurende het hele programma verbeteren de jongeren hun tekenskills, ontdekken een eigen signatuur en bouwen aan een portfolio. Een gedeelte van hun werk is aan het einde van het traject te zien in een volwaardige eindexpositie. De tekenaar die het meeste opvalt qua originaliteit, kwaliteit en groei wordt uitgeroepen tot De Nieuwe Vincent 2024.

Van Gogh als inspiratiebron

Grote inspiratiebron voor het talententraject is Vincent van Gogh, die als 13-jarige jongen tekenlessen volgde in Tilburg; de plek waar Vincents Tekenlokaal is gevestigd, initiatiefnemer van dit project. Tilburg is daarnaast bij uitstek een stad voor en door makers en biedt broedplaatsen en ateliers om dit aan te moedigen. In dit cultuurklimaat gedijt Vincents Tekenlokaal goed en is het talententraject De Nieuwe Vincent ook geheel op z’n plek.

Inmiddels is het talententraject uitgerold in Tilburg, Zundert, Nuenen en Etten-Leur. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de provincie Noord-Brabant die het belang inzag van deze manier van talentontwikkeling.

Meer informatie

Wil je meer informatie of je kind inschrijven? Check dan snel deze website.