Wie wordt De Nieuwe Vincent van 2022?

De komende weken kunnen jongeren tussen de 10 en 14 jaar hun allerbeste tekening opsturen om mee te dingen naar een gewilde plek bij De Nieuwe Vincent. Dit succesvolle talentenprogramma start in mei en biedt plaats aan maximaal vijftien jongeren. Zij zullen masterclasses en excursies volgen en toewerken naar een expositie in december.

Deelnemers aan De Nieuwe Vincent kunnen uitkijken naar een creatieve periode met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Zij krijgen begeleiding van kunstenaars en tekendocenten van Vincents Tekenlokaal. Ook gaan ze op pad naar een kunstmuseum, een kunstenaarsatelier en een kunstacademie. Hier kunnen ze inspiratie opdoen en kennis maken met nieuwe technieken.

Expositie

Vrienden, familie en andere geïnteresseerden krijgen na afloop de mogelijkheid al het nieuwe werk te bewonderen tijdens een expositie. Als afsluiting wordt één deelnemer gekozen tot De Nieuwe Vincent 2022. Hij of zij heeft zich tijdens het talentenprogramma bijzonder ontwikkeld en ontvangt een prijs, die deze ontwikkeling nog verder kan stimuleren.

Meedoen

De Nieuwe Vincent is speciaal voor jongens en meiden tussen 10 en 14 jaar die zich verder willen ontwikkelen in tekenen en schilderen. Inzenden kan uiterlijk op 24 april 2022, maar eerder mag ook. Uit alle inzendingen kiest een jury maximaal 15 deelnemers, waarbij ze let op creativiteit en eigenheid. De jonge talenten gaan vervolgens aan de slag tijdens ca. 12 bijeenkomsten op zondag en soms ook op zaterdag in de maanden mei t/m december. Deelname is gratis, maar vraagt wel tijd en creativiteit. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.denieuwevincent.nl

Vincents tekenlokaal

Vanaf 2013 wordt De Nieuwe Vincent georganiseerd door Vincents Tekenlokaal. Dit tekenlokaal is vernoemd naar Vincent van Gogh, die in zijn tienertijd tekenlessen volgde aan de HBS in Tilburg. Vanaf dit jaar krijgen ook jongeren in Zundert de kans hun tekentalenten te ontwikkelen. De Nieuwe Vincent wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Noord-Brabant.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website.