Wieler Zesdaagse komend jaar mogelijk weer

Volgend jaar krijgt het spektakel waarschijnlijk een vervolg. “De wieler zesdaagse was een groot succes dit jaar” Dat stelt het Tilburgse college vast aan de hand van een evaluatienota. Ondanks dat het evenement sloot met een verlies voor de organisatie, was het met 11.000 betalende bezoekers en 2250 VIP's een groot succes. 

Om de wielerzesdaagse opnieuw naar Tilburg te halen is 200.000 euro subsidie nodig, blijkt uit de evaluatienota. Er is minder geld binnengekomen dan verwacht, en ook de sponsoring viel tegen. Dit zal volgend jaar toch echt beter moeten wil er kans van slagen zijn. “We stellen voor om dit te laten onderzoeken”, zegt wethouder Jan Hamming (PvdA, sport). We moeten natuurlijk wel een zorgvuldige afweging maken in deze tijden van crisis. Hamming hoopt hierbij op steun vanuit het bedrijfsleven. “Men was zeer enthousiast”, heeft hij van zijn relaties teruggehoord.

Mocht het evenement komend jaar weer in Tilburg gehouden worden, dan wel in september in plaats van maart/april zoals in dit jaar. “Hiermee word de kans dat je topbaanrenners kunt vastleggen groter”, weet Hamming.

De organisatoren mengen zich niet in de politieke discussie, wel is duidelijk dat de zesdaagse alleen doorgaat wanneer de financiele dekking rond is. Uit het evaluatieraport komt ook naar voren dat betere communicatie naar onze zuiderburen nodig is om extra bezoekers uit de grensstreek te trekken.