Willem II speelt gelijk tegen ADO Den Haag

Willem II heeft zondagmiddag in het Koning Willem II stadion de kans laten liggen om de staartploegen op ruimere afstand te zetten. De wedstrijd tegen ADO Den Haag eindigde in een 1-1 gelijkspel. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. In de 66e minuut zette Karim Soltani de gasten op voorsprong. Frank Demouge zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. Scheidsrechter van Boekel gaf voor 12.000 toeschouwers geel aan de Willem II spelers Marlon Pereira en Sergio Zijler en aan Hagenaar Lorenzo Pique. Ado verdediger Ahmed Ammi kreeg zeven minuten voor rust rood voor een kopstoot tegen Sergio Zijler.

De eerste helft kwam zeer moeizaam op gang. Het was duidelijk te zien dat de gasten voor een punt naar Tilburg waren afgereisd. Willem II probeerde door met drie verdedigers: Marciano Bruma, Danny Schenkel en Arjan Swinkels te spelen, snel druk te zetten. Maar grote kansen leverde dit niet op. Danny Buijs zorgde in de 21e minuut met een schuiver voor langs het doel van Niki Mäenpää voor het eerste wapenfeit. Said Boutahar twee minuten later met het eerste schot tussen de palen. Maar hij schoot recht op ADO Den Haag keeper Barry Ditewig. Na een half uur spelen viel pas de eerste echt grote kans te noteren. Na een voorzet van Sergio Zijler gleed een ADO Den Haag speler de bal bijna over de doellijn, maar de keeper wist het naderende onheil net te voorkomen. Met een goede vrije trap van Jan-Arie van der Heijden is het verhaal van de eerste helft wel verteld. Na een optreden in de pauze van de Tilburgse muziektoppers Peter Smulders en Toine Leijten ging het Tilburgse publiek er eens goed voor zitten.

Maar in tegenstelling tot de laatste thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen toen de gasten in de tweede helft met 4-1 terug naar het hoge noorden werden gestuurd, was het nu kommer en kwel. Met Leonardo Veloso in de ploeg voor Danny Schenkel en later Gerson Sheotahul en Jasper Waalkens voor Christophe Gregoire en Marlon Pereira werd het spel tegen 10 Hagenezen er zeker niet beter op. De enige echt goede kans kwam voort uit een corner. Yuri Cornelisse voorkwam de openingstreffer van Leonardo Veloso door diens kopbal van de lijn af te halen. Daarna was het een kwartier lang ADO Den Haag dat de klok sloeg. Dit resulteerde in de verdiende openingstreffer van Karim Soltani. Bij een snel uitgevoerde counter was het Wesley Verhoek die de Fransman met een afgemeten voorzet de kans gaf om met een fraaie volley Willem II doelman Niki Mäenpää kansloos te laten.

Lang wist ADO Den Haag niet te genieten van de voorsprong. Tot opluchting van het Tilburgse publiek zorgde Frank Demouge negen minuten later voor de gelijkmaker na goed doorzetten van Sergio Zijler. In de slotfase miste verdediger Arjan Swinkels nog een uitgelezen kopkans om de drie punten in Tilburg te houden. Naast het puntenverlies liep het team van trainer Fons Groenendijk nog meer averij op. Scheidsrechter van Boekel trakteerde Sergio Zijler op zijn vijfde gele kaart. Hierdoor is de rappe vleugspeler volgende week in de thuiswedstrijd tegen zijn oude werkgever FC Twente geschorst. Met de wedstrijd tegen de koploper op het programma voor Willem II een gemiste kans om een gaatje te slaan met de andere ploegen in het rechterrijtje. Maar wie weet gebeurt dit volgende week. Want  speelde Willem II dit seizoen zijn beste wedstrijden niet tegen ploegen uit het linkerrijtje?

Bron: willem-ii.nl