Zo ziet het jubileumshirt van Willem II eruit

Jubileumshirt Willem II

Het jaar 2016 is een bijzonder jaar voor Willem II. Op 12 augustus vieren ze hun 120ste verjaardag en twee dagen geleden was het precies honderd jaar geleden dat de Tricolores voor het eerst landskampioen werden. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar ontwierpen Willem II en Robey Sportswear unieke uit- en thuisshirts. Als een mooi initiatief richting de geschiedenis van de Tricolores, gaat er een gedeelte van de shirtverkoop naar een toekomstig standbeeld van oud-Willem II speler Jan van Roessel. 

Foto: website Willem II

Jubileumshirt Willem II

Op de borst prijken het oude clublogo en de jaartallen 1896-2016. In de kraag staat de tekst ‘Eeuwige trouw aan ’t rood- wit en blauw’. De shirts zijn de officiële shirts in het seizoen 2016-2017. Ze kosten €54,95 per stuk. Per aankoop gaat €18,96 naar het standbeeld van Jan van Roessel. Wees er snel bij want er zijn natuurlijk maar 1896 exemplaren beschikbaar.

Standbeeld Jan van Roessel

Het is een mooi initiatief van Willem II om in het standbeeld van Jan van Roessel te investeren. Door samenwerking met verschillende supportersgroepen is dit idee in het leven geroepen. Er is al eerder geld ingezameld en met deze actie zou de laatste €25.000,- opgehaald kunnen worden. Indien dit lukt kan de Tilburgse kunstenares Wilma Bevers echt aan de slag. De actie loopt tot twaalf augustus 2016 en als deze goed verloopt, wordt het standbeeld aan het begin van het nieuwe seizoen onthuld.

Jan van Roessel, speler van de eeuw

Vandaag is het alweer vijf jaar geleden dat hij overleed: Willem II’s roemruchte speler Jan van Roessel. Hij was in zijn tijd de meest scorende spits van Nederland. Harde kopstoten waren zijn specialisme. In 168 wedstrijden voor de Tricolores scoorde hij 152 doelpunten. En ook in Oranje ging het hem gemakkelijk af: vijf doelpunten in zes interlands. Op de Olympische Spelen van 1952 in het Finse Helsinki scoorde Van Roessel de enige treffer tegen Brazilië.

Meer informatie

Het jubileumshirt is vanaf vandaag te koop in de fanshop bij het Willem II stadion. De fanshop is vandaag van 13:00 uur tot 17:00 uur geopend. Wil je meer weten over het jubileumshirt en het initiatief achter het standbeeld van Jan van Roessel? Kijk dan op de website van Willem II.