Nieuws

tilburgse kermis
Let op! Dit artikel is al 868 dagen oud en wellicht niet meer relevant

13 redenen waarom je dit jaar zéker naar de Tilburgse kermis moet komen

De Tilburgse binnenstad verandert van vrijdag 19 juli t/m zondag 28 juli in één groot kermis- en festivalterrein. Nog nooit naar de kermis geweest? Check dan zeker onze (0)13 redenen waarom je de Tilburgse kermis zeker één, twee of tien dagen moet bezoeken. 

#1: grootste kermis van de BeNeLux

Nergens anders in Nederland, België en Luxemburg hebben ze een grotere kermis dan in Tilburg. De kermis is meer dan drie kilometer lang en is buiten erg leuk ook nog erg gezond. Loop drie keer de kermis over en je hebt genoeg lichamelijke beweging gehad om de sportschool over te slaan. Tenminste: als je al die lekkernijen op de kermis kunt weerstaan.

#2: honderden attracties

Je kent het wel: een kermis op zo’n pleintje waar dan een botsautobaan, breakdance en een paar grijpers staan. Treurig aanzicht. In Tilburg pakken we het heel anders aan. Er staan ruim 200 attracties op het terrein. Dit geeft, zeker in de avonduren, een prachtig effect met al die lichtjes. Van gigantische boosters tot draaimolens en van een reuzenrad tot de nostalgische kermis. De attractielijst vind je hier.

#3: gratis entree

kermisprogramma dinsdag 23 juli

Waar je voor de meeste pretparken veel entree betaalt, is de Tilburgse kermis een groot en tevens gratis openluchtpretpark. Het kermisterrein is openbaar en ook de evenementen rondom het terrein zijn gratis te bezoeken.

#4: één groot festival

kermisprogramma zondag 21 juli

We zeiden het net al, maar de Tilburgse kermis mag met recht één groot festival genoemd worden. Overal in de stad worden outdoor festivals georganiseerd. In de Spoorzone, op de Korte Heuvel, Piusplein, in de Stadhuisstraat, Oranjestraat, Muzentuin en op veel meer plekken. Van techno tot hardstyle, van hiphop tot disco en van Nederlandstalige muziek tot house; je hoort het op de Tilburgse kermis. Benieuwd naar de leukste evenementen en feestjes? Check onze kermisagenda.

#5: Roze Maandag

Roze Maandag is dé must-visit van de Tilburgse kermis. De binnenstad stroomt vol met honderdduizenden roze feestvierders. Of je nu gay, straight, bi, trans, intersekse, queer of iets daartussen bent, in Tilburg vieren we op Roze Maandag dat iedereen zichzelf mag zijn en we gelijk zijn. En dat betekent een dag vol liefde, roze pèkskes en te gekke feestjes. Benieuwd naar de allerleukste feestjes tijdens Roze Maandag? Check dan dit artikel.

#6: bekende artiesten

De Tilburgse kermis is dé kans om een hoop bekende artiesten te zien optreden zonder dat je entree betaalt. Artiesten als Django Wagner, Dave Roelvink, John West, Trafassi, Dries Roelvink en Fatguys treden op.

#7: Desperados Road Show in de Spoorzone

Als je de echte festivalbeleving wilt meemaken, ben je bij Desperados Road Show in de Spoorzone te vinden. Toegang is helemaal gratis en door de aankleding, muziek en de mensen lijkt het alsof je op een groots festival vakantie staat te vieren. Van Rewind tot Daisy, van Q Music The Party Fout! tot Smèrrig en van Disco Snolly tot Sjannies Schuurtent; je vindt het in de Spoorzone.

#8: LunaLunaLuna in de Spoorzone

Nieuw op de Tilburgse kermis: tiendaags theaterfestival LunaLunaLuna. Ook dit festival vind je in de Spoorzone. Je kunt genieten van kunst op de kermis en dit zorgt ervoor dat de kermis interessant wordt voor kunstliefhebbers én dat kermisgangers kunst kunnen leren kennen. Pure winst!

#9: ruim een miljoen bezoekers

A millie, a millie, a millie. De Tilburgse kermis trekt in tien dagen ruim een miljoen bezoekers. Ambitie gehad om miljonair te worden: vraag iedere bezoeker tien dagen lang een euro en je bent er. Maar even zonder gekkigheid: deze populariteit van de kermis geeft maar weer eens aan hoe tof het is.

De grote hoeveelheden mensen, de diversiteit aan mensen en de heerlijke sfeer die er hangt, zorgen ervoor dat de Tilburgse kermis ook een evenement is waar je lekker mensen kunt kijken. Of zoals we in Tilburg zeggen: méénse lauwe!

#10: voor iedereen

De Tilburgse kermis is er voor iedereen. Er worden verschillende themamiddagen georganiseerd. Zo is het op dinsdag gehandicaptenmiddag en kunnen mensen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap gratis of tegen reductietarief in de attracties. Op woensdag is het kindermiddag en zijn de entreeprijzen voor de kids laag. De eerste zondag van de kermis is het Blauwe Zondag: dat wil zeggen een prikkelarme middag voor mensen die niet zo goed tegen lichtjes, drukte en harde muziek kunnen.

Voor mensen met een krappe beurs: op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er reductiemiddagen en kosten entreebewijzen minder dan normaal.

#11: heerlijk dagje uit tijdens de zomervakantie

De Tilburgse kermis staat tijdens de zomervakantie op het programma en is uitermate geschikt voor kinderen. Zo is het op woensdag kindermiddag en is de nostalgische kermis een must-visit als je met kinderen naar de kermis komt. Er zijn zelfs bezoekers van de kermis die gedurende de gehele Tilburgse Kermis een hotel in de buurt boeken.

#12: van ’s middags tot s’ nachts

De kermis gaat dagelijks al rond het middaguur open en gaat tot na middernacht door. Nog niet uitgefeest dan? De kroegen gaan door tot 04:00 uur.

#13: leer Tilburg kennen

Tilburg is een stad die volop in ontwikkeling is. De ene ontwikkeling volgt de ander op en dat is positief voor de stad. Van een bruisende Piushaven tot een prachtig Spoorpark en van een rooftopbar met spectaculair doolhof tot fantastische eetbarretjes. De Tilburgse kermis is de ideale gelegenheid om een stedentripje naar Tilburg te boeken en te genieten van de veelzijdigheid van de stad.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Reageer op dit bericht