Nieuws

Tilburgs bierfestival
Let op! Dit artikel is al 729 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgs Bierfestival: de lekkerste biertjes op de Heuvel

Wil jij heerlijke speciaalbiertjes proeven? Ga dan op zondag 26 juni naar de Heuvel, daar vindt de 11e editie van het gratis T DRINKS Tilburgs Bierfestival plaats. 28 brouwers uit binnen- en buitenland laten hun lekkere brouwsels proeven.

T DRINKS Tilburgs Bierfestival

Er komen bierbrouwers uit België, Ierland, Portugal en zelfs uit Estland langs op het festival. Frank van Bergen van de organisatie legt uit: “Er komen niet alleen nationale maar ook internationale bierbrouwers, zo onderscheiden we ons. Ook brengen de buitenlandse brouwers bier mee dat net even wat anders is.”

Er zijn natuurlijk ook veel Nederlandse brouwers aanwezig. De regio Tilburg is goed vertegenwoordigd met KraftBier, de LOC Brewery uit Tilburg, ReuzenBieren uit Oisterwijk, Vandeoirsprong uit Oirschot en Museumbrouwerij De Roos uit Hilvarenbeek. Organisator T DRINKS heeft ook dit jaar weer een eigen kraam, waarin ze naast zeer exclusieve bieren, ook haar nieuwe eigen bier op tap heeft. Het concept is overigens nog steeds hetzelfde: je haalt een glas waar statiegeld op zit en verder koop je muntjes voor de biertjes die je wil proeven.

Cider en cocktails ook aanwezig

Dit jaar is er voor het eerst een stand met cider. Deze drank is steeds meer in opkomst en zo hoopt de organisatie ook een wat breder publiek aan te trekken. Ook is er een stand met cocktails, iets wat je niet gelijk zou verwachten. Deze worden gemaakt van speciaalbier bij de stand van Cocktail-lab. “Het festival is een ideale manier om op een gezellige en kleinschalige manier kennis te maken met speciaalbiertjes. We willen niet verder groeien, we kiezen bewust voor het kleinschalige,” aldus Frank. Indien het regent zal de organisatie een deel overdekken.

28 Brouwerijen

Maar liefst 28 biertovenaars komen langs om de smaakpapillen te prikkelen, op de plattegrond kun je zien wie waar komt te staan. Bij het vloeibare goud hoort natuurlijk ook goed eten. Daarvoor zijn Puur Mercure, Viva las Tapas en The Talk met eetkraampjes aanwezig. Wil je weten hoe het de sfeer vorig jaar was? Bekijk dan onze fotoreportage.

Details

  • Datum: 26 juni 2016
  • Locatie: de Heuvel
  • Toegang: gratis
  • Tijd: 13:00 uur tot 18:00 uur.

Reageer op dit bericht