Nieuws

Let op! Dit artikel is al 898 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Amnesty’s schrijfmarathon in Tilburg: honderden brieven tegen onrecht

Afgelopen zondag 10 december werd weer duidelijk dat Tilburgers veel waarde hechten aan de naleving van mensenrechten overal ter wereld. Op de jaarlijkse internationale Dag voor de Rechten van de Mens trok de schrijfmarathon van Amnesty International, ondanks het barre winterweer, vele belangstellenden. Zij schreven in de openbare bibliotheek aan het Koningsplein, in boekhandel Gianotten Mutsaers en in de Schouwburg in totaal 220 brieven en 144 groetenkaarten.

Foto: Jessica Schoenmakers

De schrijfacties zijn gericht op mensenrechtenschendingen in tien landen, van Honduras tot Bangladesh. Via de brieven worden de betreffende regeringen opgeroepen de rechten van hun burgers te respecteren. In de afgelopen jaren is gebleken dat deze acties werken. De groetenkaarten zijn een steunbetuiging aan de slachtoffers zelf, en zij putten daar de kracht uit om hun strijd voor gerechtigheid vol te houden.

Heel Nederland betrokken

Niet alleen in Tilburg maar in heel Nederland is op 10 december geschreven ten bate van slachtoffers van politiek geweld, onrecht en onderdrukking. En het hele jaar door kan iedereen via e-mail en sms-acties opkomen voor de rechten van de mens waar ook ter wereld. Meer informatie is te vinden via www.amnesty.nl/e-mailing.

Burgemeester Theo Weterings

Onder de vele Tilburgers die in boekhandel Gianotten Mutsaers hun solidariteit met slachtoffers van mensenrechtenschendingen kwamen betuigen was ook de nieuwe burgemeester Theo Weterings. Hij vertelde dat hij al sinds zijn studententijd lid van Amnesty is; voor hem is deelnemen aan de Schrijfmarathon eigenlijk vanzelfsprekend.

Geschreven door: Michel van Eijkelenburg

Reageer op dit bericht