BANK15 wil creatief Tilburg verbinden

BANK15

De Tilburgse ondernemers Jerry Opier en Bastiaan van Berkel van BANK15 zijn druk bezig met het verwezenlijken van een nieuw concept. De eerste stap van dat concept is het schitterende oude N.C.B. kantoor aan de Spoorlaan omtoveren tot hét creatieve hart van de stad. De tweede stap is heel Nederland veroveren met dit concept.

BANK15 wordt een habitat voor creativiteit en ondernemerschap waar pop-up- en brandstores, horeca, kantoren en flexplekken huisvesten. Zo zal ook de Tilburgse eenmansbrouwerij KraftBier te bewonderen zijn bij BANK15. Het pand is straks open om te proeven, winkelen en te werken. De huurders bepalen deels zelf wat er te doen zal zijn. Zo blijft het steeds uniek en daarom dus nooit hetzelfde.

Van elkaar leren

De bereidheid om elkaar verder te helpen is de belangrijkste voorwaarde voor deze creatieve ondernemingen en merken om zich bij BANK15 te mogen vestigen. Ook voor studenten en werkzoekenden is er ruimte binnen BANK15. Zo zijn er samenwerkingsverbanden met onder andere De Rooi Pannen, Fontys en het UWV. Het doel hiervan is studenten en werkzoekenden klaar te stomen voor de toekomst door middel van stages en vooral veel praktijkervaring.

Om het concept verder te verduidelijken schetst Jerry een voorbeeld van hoe hij zijn BANK15-droom voor zich ziet: “Eenmansbrouwer Rob van KraftBier gaat bijvoorbeeld studenten en andere belangstellenden meenemen in zijn brouwproces. Hier kunnen ze veel van leren en de studenten kunnen KraftBier weer helpen met het bedenken van vernieuwende marketingideeën. Dit illustreert dan ook meteen waar BANK15 voor staat: “Creativity to business, business to creativity”

Verbinden

Op het moment dat BANK15, de Spoorzone en het station volledig uit de stijgers zijn zal de nieuwe stationstunnel als verbinding dienen tussen de Spoorzone en BANK15. “We willen het punt zijn dat de Spoorzone, waar veel creativiteit vandaan komt, verbindt met de binnenstad. Zo kunnen we ondernemers, flexwerkers, kunstenaars, studenten en los publiek met elkaar verbinden vanuit deze centrale locatie in de stad. Zo gaan we echt hét centrum worden van creatief Tilburg.”

BANK15
Het oude N.C.B. kantoor aan de Spoorlaan, binnenkort het hoofdkwartier van creatief Tilburg

De vrije hand

De eigenaar van het pand, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, heeft Jerry en Bastiaan de vrije hand gegeven om een goed concept neer te zetten en vervolgens in meerdere steden uit te rollen. De twee Tilburgers zijn hier nu dan ook al mee bezig. “Op deze manier vinden we nieuwe bestemmingen voor leegstaande gebouwen van VolkerWessels door het hele land. Op deze manier wordt leegstand tegen gegaan en zal de waarde van deze gebouwen stijgen door de bedrijvigheid die er gaat plaatsvinden.

Opening

De opening van BANK15 laat nog even op zich wachten tot de verbouwing klaar is. Tot die tijd zijn Jerry en Bastiaan met een team uit de reclamebranche, creatieve mensen en Tilburgers druk bezig om alles op poten te zetten en passende ondernemers en merken te vinden.

“De pop-up- en brandstores en creatieve invullingen zullen om de zoveel tijd wisselen. Zo blijft het aanbod van BANK15 gevarieerd en is er voor de bezoekers altijd een reden om weer terug te komen. We zijn dus blijvend op zoek naar nieuwe initiatieven. Enthousiaste ondernemers, merken en kunstenaars mogen zich altijd bij ons melden.”

Zeer binnenkort kun je dus een kijkje gaan nemen bij BANK15 aan de Spoorlaan 350. Tot die tijd houd je de Facebookpagina van BANK15 in de gaten voor de laatste updates.