Boekenweek bij Boekhandel Gianotten Mutsaers

Boekhandel Gianotten Mutsaers is net verbouwd en het is bijna Boekenweek. Een mooi moment om de boekhandel te bezoeken! De integratie van boekhandel en horeca heeft een prachtige, maar vooral ook huiselijke winkel opgeleverd. Er zijn veel zitplaatsen bij gekomen en de bezoeker kan kiezen uit een favoriete huiskamer of plaatsnemen aan de leestafel en genieten van al het lekkers dat de lunchkaart te bieden heeft. Ook nieuw is het podium in de winkel, hier zal regelmatig een kleine voorstelling, lezing  of concert geprogrammeerd worden.

De Boekenweek

De 80ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart 2015 en heeft als thema ‘waanzin’, onder het motto: Te gek voor woorden. Dimitri Verhulst schrijft het Boekenweekgeschenk 2015: De zomer hou je ook niet tegen.

Dimitri Verhulst (Aalst, 1972) debuteerde in 1999 en schreef sindsdien onophoudelijk boeken, romans, verhalen, novellen, poëzie en toneel. Zijn grote doorbraak kwam in 2006 met de klassieker De helaasheid der dingen“een schaamteloze, in alcohol gedrenkte kroniek van zijn jeugd”, dat werd bekroond met o.a. de Gouden Uil Publieksprijs.

Verhulst over De zomer hou je ook niet tegen: Dit boek zal de bijzondere interesse wekken van de overspelige huisvrouw uit Lisse, de socialistische relatiebemiddelaar uit Bloemendaal, de in een midlife-crisis verkerende heren uit alle rangen en standen, de twijfelaars over het ouderschap van beider kunne, en de mentaal gehandicapten die helaas te stom zijn om het te kunnen lezen.

Dimitri Verhulst zal Gianotten Mutsaers bezoeken voor een signeersessie vrijdag 13 maart van 14.00-15.00 uur.

BW15_Verhulst-2_231

Expositie Anna Ketelaars

Vanaf  het begin van de Boekenweek zijn de schrijversportretten van Anna Ketelaars in de winkel te zien. Anna is afgestudeerd in de richting portret en model aan de Academie der Schone Kunsten in Arendonk.

“Bij het schilderen van mensen probeer ik iets weer te geven van de binnenkant die niet altijd even goed zichtbaar is. Door middel van kleurgebruik en een vlakmatige toets en compositie probeer ik bovendien iets vervreemdends mee te geven aan een portret waarbij er een zekere spanning ontstaat die goed voelt maar de herkenbaarheid niet in de weg mag staan. Voor deze Boekenweek maakte ik een aantal portretten van schrijvers. Inspirerende, boeiende en meestal moeilijk te doorgronden mensen, wat ik spannend vind en daardoor een extra uitdaging.”

De portretten zijn van 7 maart tot en met 17 april te bekijken. Als u Anna persoonlijk wil ontmoeten; zij is zondag 8 maart van 14.00 tot 16.00 uur in de winkel aanwezig voor informatie of een praatje.

TILT

Gianotten Mutsaers is met een boekenstand vertegenwoordigd op TILT, het grootste en meest veelzijdige literaire festival van Zuid-Nederland. Op zaterdagavond vindt traditiegetrouw het hoofdprogramma plaats. TiLT heeft daarvoor op zaterdag 14 maart onderdak gevonden in Theaters Tilburg. Meer informatie: www. tilt.nu