Nieuws

fanzone ek vrouwenvoetbal
Let op! Dit artikel is al 345 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Fanzone EK voetbal voor vrouwen strijkt neer op het Pieter Vreedeplein

Het EK voetbal voor vrouwen wordt dit jaar in Nederland georganiseerd en Tilburg is één van de speelsteden. Op 18, 21, 24, 27 en 30 juli wordt er namelijk een wedstrijd gespeeld in het Koning Willem II Stadion. Speciaal voor het EK en de beleving in de stad strijkt er een fanzone neer op het Pieter Vreedeplein. Hier kun je komende tijd Fransen, IJslanders, Italianen, Engelsen, Portugezen en nog veel meer andere nationaliteiten tegenkomen. 

Tijdens wedstrijddagen is de fanzone van 13:00 – 20:00 uur geopend en worden er talloze activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo komen er verschillende freestyle voetballers langs, worden er voetbalclinics gegeven, kun je deelnemen aan de vele voetbalspelletjes of zelf voetballen op één van de veldjes langs de fanzone. Bij de mobiele fanzone zijn elke dag leuke prijzen te winnen.

Verder is er een podium met optredens van bands, dj’s en interactieve shows. Op wedstrijddagen start om 19:00 uur onder begeleiding van een brassband en samen met alle fans een fanwalk richting het stadion. Voor bezoekers die niet meelopen met de fanwalk van zo’n 2,5 kilometer rijdt er na afloop een pendelbusje naar het centrum. Let op: de fanwalk start een halfuur eerder voor de wedstrijd België – Nederland op maandag 24 juli.

Op 30 juli staat de kwartfinale op het programma. De fanzone is dan om 13:00 uur geopend en de eindtijd is nog niet bekend omdat er nog geen duidelijkheid is over de aanvangstijd van de wedstrijd.

EK fanzone België – Nederland

Op Roze Maandag staat de wedstrijd België – Nederland op het programma. De wedstrijd is al weken uitverkocht en op de fanzone worden speciale activiteiten georganiseerd. Zo geven ex-internationals Kirsten van de Ven en Renée Slegers een clinic, is er een ING Pole Soccer toernooi met Anouk Hoogendijk en komt het Brabants Dagblad met een XXL selfiestick waarmee je jezelf met één druk op de knop op de voorpagina van de krant kunt zetten.

De muziek wordt verzorgd door dj Maurice, de Joel Borelli Show en de Dikdakkers. De fanwalk start om 18:30 uur richting het stadion, ook de oranje fanbus rijdt mee.

Exacte programma fanzone

Buiten bovenstaande activiteiten worden er op iedere wedstrijddag extra activiteiten georganiseerd.

  • Dinsdag 18 juli: drie IJslandse topbands geven een optreden in Tilburg. Freestyle koning Sougiane Touzani en Chaimadame geven een show.
  • Vrijdag 21 juli en zondag 30 juli: Nelson de Kok geeft interactieve voetbalshows en er vinden verschillende dansoptredens en -clinics plaats. De muziek wordt verzorgd door de Kidz-dj met sportshow.

Het exacte programma per wedstrijddag wordt uiterlijk twee dagen van tevoren bekendgemaakt op deze website.

Reageer op dit bericht