Nieuws

jumbo foodmarkt
Let op! Dit artikel is al 362 dagen oud en wellicht niet meer relevant

FAQ in Tilburg over de zomertijd, Jumbo Foodmarkt, winkelcentrum AHXL en meer

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen. 

Hoelaat gaat de horeca dicht dit weekend nu de zomertijd ingaat?

De natte horeca (lees: cafés) zijn op zaterdag normaal gesproken open tot 04.00 uur. Dit weekend mogen ze open blijven tot 05.00 uur nieuwe tijd. De droge horeca (lees: eten) zijn normaal gesproken open tot 05.00 uur. Dit weekend mogen ze tot 06.00 uur nieuwe tijd open zijn. Tegenwoordig zijn de openingstijden in het voordeel van de horeca geopend wanneer de klok vooruit of achteruit wordt gezet.

Hoe zit het met de Jumbo Foodmarkt op Stappegoor?

De bouw van de nieuwe Jumbo Foodmarkt op Stappegoor is naar verwachting begin juli 2018 klaar. Deze gigantische supermarkt komt naast de Euroscoop te liggen. Omdat er meer verkeer verwacht wordt, wordt de rotonde bij Stappegoor omgebouwd tot kruispunt met stoplichten.

Wanneer is de Frederikstraat af?

Naar verwachting is de Frederikstraat voor het paasweekend af. Dat betekent dat de verbouwing af is en we nog wel even moeten wachten tot de winkels in de nieuwe panden open gaan.

Wanneer gaan de Aldi en Action open bij de AHXL?

In het vernieuwde winkelcentrum waar AHXL gevestigd zit opent binnenkort een Action en een Aldi. Op de deuren van de Action is al te lezen dat ze 31 maart open gaan. Deze winkel komt recht tegenover de ingang van de AHXL. Wanneer de Aldi opent is nog niet bekend, wel geven ze aan dat dit nog voor de zomer is.

Komt Etenstijd terug naar Tilburg?

Nee, na de brand van vorig jaar wordt het pand niet opnieuw herbouwd. Op de plek aan het Leijpark komen 25 luxe appartementen voor senioren. Wel wordt het in dezelfde stijl gebouwd als het restaurant.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij. Tip: check ook eens de vorige editie met vragen over de Primark, het Spoorpark, het Stadsstrand en meer.

Reageer op dit bericht