Get Out 2015

De komende maanden kan Tilburg en omstreken genieten van Get Out, dat zijn meer dan 150 optredens en eindvoorstellingen van het veelzijdige talent van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK). Studenten beeldend, dans, theater en muziek presenteren zich op diverse locaties in de stad en daarbuiten. 

Een kleine greep uit het aanbod
Er is bij Get Out een gevarieerd aanbod aan voorstellingen, die gebundeld staan op fontys.nl/fhkagenda. Dit weekend vindt in Eindhoven theatervoorstelling RAUW van Iris Heusschen (genomineerde Jacques de Leeuw Prijs) plaats. Maandag 15 juni is de aftrap van STORM Theaterfestival. De internationale studenten van de Academy for Circus and Performance Art geven een wervelend optreden in de Concertzaal van Theaters Tilburg op  vrijdag 26 en zaterdag 27 juni en zijn dit jaar wederom te zien op het Oerol Festival.

Studenten Rockacademie houden Graduation Showcases in o.a. De NWE Vorst, Hall of Fame en Paradox. Dance Academy presenteert een gevarieerd programma met een mix van stijlen, van Danstheater tot Urban van (inter)nationale choreografen in o.a. De NWE Vorst, Verkadefabriek in Den Bosch. Tevens staan zij 19 juni met ‘Fremdkörper’ op het gerenommeerde ITs Festival in Amsterdam. De vooropleiding is 18 t/m 20 juni te zien in CC Jan van Besouw te Goirle. De Academie voor Danseducatie danst zaterdag 13 en zondag 14 juni in het Academietheater van FHK.

Groepsvoorstellingen
In een reeks van groepsvoorstellingen van de Academie voor Muziek- en Musicaltheater kunt u kennismaken met de nieuwe musicalsterren van de toekomst. Van zondag 21 tot en met dinsdag 23 juni staat voorstelling ‘Into the Woods’ in de Schouwburgzaal van Theaters Tilburg. Muziektheater Klassiek 2 en 3 brengt La Vie Parisienne (Offenbach) in Midi Tilburg. In het Jan van Besouw in Goirle brengen derdejaarsstudenten Musicaltheater Fame op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli.

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 juli exposeren studenten Beeldend hun afstudeerwerk in de voormalige textielfabriek aan de Rozenstraat en het BKKC. Bovendien biedt Get Out! talloze solo-optredens van studenten Conservatorium, Master of Music en Muziektheater. De Academie voor Muziekeducatie sluit Get Out 2015 af met een avondvullend zomerconcert op geeft op 9 juli waarvan de complete recette ten goede komt KiKa.

Veel voorstellingen zijn gratis toegankelijk
De eindpresentaties zijn toegankelijk voor publiek en hebben een lage toegangsprijs. Veel voorstellingen zijn zelfs vrij van entree. Bezoek voor meer het volledige programma, meer informatie en reserveringen fontys.nl/fhkagenda.