Grote verbouwing 013 Poppodium officieel gestart

Wethouder Marcelle Hendrickx van Gemeente Tilburg en 013-directeur Frens Frijns hebben gisterenavond de start van de ingrijpende verbouwing van 013 Poppodium officieel ingeleid. Onder het toeziend oog van vrijwilligers, medewerkers, het bouwteam en pers werd de eerste sloophandeling verricht. Grotere zalen, meer comfort voor bands en publiek en betere logistiek zijn de belangrijkste pijlers van de verbouwing.

17 jaar 013

“Ons podium werd 17 jaar geleden gebouwd toen de sfeer in het popcircuit nog alternatief en donker was. Comfort was er niet. Wij waren het eerste voor popmuziek gebouwde podium in het land en sloten ons logischerwijs aan bij die sfeer. Sindsdien zijn er zo’n 60 zalen over heel Nederland bijgekomen, die beter zijn geoutilleerd. Het publiek wil nu meer gemak en wij spelen daar op in.”, aldus Frijns.

Gesloten tot oktober

Wethouder Hendrickx: “Dit is een groot project voor Gemeente Tilburg. 013 wordt het beste podium van Nederland, als het dat al niet is. Ik kijk ontzettend uit naar het resultaat.”

013 is in verband met deze bouwwerkzaamheden gesloten tot oktober. Het eerste concert na de verbouwing wordt op zondag 11 oktober verzorgd door de Amerikaanse soul/jazz grootheid Gregory Porter. De officiële opening van het nieuwe 013 vindt plaats op vrijdag 13 november. Op die dag speelt Caro Emerald in de Tilburgse poptempel.

Een uitgebreide omschrijving van de verbouwing van 013 leest u op www.013.nl. Wij spraken Directeur Frens Frijns over de verbouwing. Hij vertelde ons alle inns & outs! Je leest het interview hier.