Nieuws

Kerstactie
Let op! Dit artikel is al 541 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kerstactie voor Tilburgse jongeren groot succes

Op zaterdag 17 en zondag 18 december zamelde de Kinderadviesraad Tilburg (KART) samen met vrijwilligers van de Voedselbank en Voor Tilburg cadeaus in voor ‘vergeten jongeren’ in Tilburg.

Elk jaar worden er allerlei acties georganiseerd voor kinderen van wie de ouders bij de Voedselbank komen. Jongeren tussen de 13 en 17 jaar worden daarbij vaak vergeten, ook dit jaar.

Kerstactie

De actie in de Tilburgse binnenstad was een groot succes! Enorm veel gulle Tilburgers doneerden cadeaubonnen of een geldbedrag dat varieerde tussen de €0,45 en €15,-. Ook kreeg de KART grotere donaties van leden van T’Elftal tegen armoede.

Tijdens de actie was de kerstman met zijn elfen aanwezig met wie je op de foto kon. Ook stond er een lekker warm kopje koffie, thee of chocolademelk klaar voor de mensen. Sociaal werker Tessa Steennis: “Het is hartverwarmend om te zien dat er zo veel mensen een bijdrage hebben gegeven. We willen de mensen, bedrijven, stichtingen en organisaties die hebben gedoneerd dan ook van harte bedanken voor de bijdrage.

Cadeaus

Op deze manier kunnen ze ervoor zorgen dat er, ook aan de 125 jongeren die eigenlijk werden vergeten, gedacht wordt tijdens de kerstdagen. Al die 125 jongeren krijgen twee avondjes uit én een cadeaubon. Daarnaast kunnen ze dankzij het succes van de actie maar liefst 103 jongeren tussen de 18 en 21 jaar, óók blij maken met een cadeaubon. Een geweldige prestatie! De Voedselbank gaat vrijdag 23 december de cadeaubonnen uitdelen aan de jongeren.