Nieuws

220694_klikvoorkamers.jpg
Let op! Dit artikel is al 2073 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Klik voor kamers nu ook in Tilburg

In 1 klik naar je kamer

Op 17 januari 2012 start Klik voor Kamers in Tilburg. Een website voor studenten die een kamer zoeken in de populaire studentenstad. Klik voor Kamers is al een jaar in gebruik in Breda en de studenten zijn dik tevreden. Reden om ook voor de studenten in Tilburg dezelfde site en hetzelfde systeem te introduceren. 

Voordelen
Het grote verschil en voordeel met voorheen is dat bij Klik voor Kamers dagelijks nieuwe kamers worden geadverteerd. Studenten kunnen voortaan direct zelf reageren op een kamer of studentenflat. Ze hoeven dus niet meer aan te geven waar ze graag zouden willen wonen en vervolgens af te wachten tot WonenBreburg ze belt. Een ander voordeel is dat ze, naast woonruimte in Tilburg, ook kunnen kiezen voor woonruimte in Breda. Alles in eigen (studenten)hand dus.

Woonruimteverdeelsysteem
In Klik voor Kamers wordt gebruik gemaakt van een lotingmodel voor de onzelfstandige kamers en een aanbodmodel voor de zelfstandige ruimtes. Als een student op zoek is naar een onzelfstandige kamer, dan kan hij reageren op het aanbod en loting bepaalt dan wie de gelukkige is. Voor de zelfstandige kamers is inschrijfduur van belang. De student reageert nog wel zelf op het aanbod.

Al ingeschreven
Studenten die al ingeschreven waren bij Kamerpunt (het vorige systeem) worden automatisch overgezet naar het nieuwe systeem. Zij hebben in de afgelopen weken ook al diverse mails ontvangen waarin de komst van Klik voor Kamers wordt aangekondigd.

Feiten
In Breda worden ± 820 kamers en ± 410 zelfstandige studentenflats via Klik voor Kamers verhuurd. Toen in Breda werd overgestapt van het optiemodel naar Klik voor Kamers, daalde de gemiddelde wachttijd voor een kamer van 11 maanden naar een kleine 4 maanden.

In Tilburg zullen ruim 1800 kamers en zelfstandige eenheden via het nieuwe Klik voor Kamers aangeboden worden.

Reageer op dit bericht