Nieuw in Tilburg: Pechka

Student Thijs Trommelen (22) betreedt met een Russisch concept de Nederlandse markt. De eerste testvestiging is geopend, en wel in Tilburg. Voor de gemiddelde Nederlander is een aardappel niet bepaald exotisch, eerder doorsnee. Thijs denkt daar anders over. “Met een aardappel kun je allerlei producten maken”.

Uniek

Initiatiefnemer Thijs, student International Business aan de Universiteit van Tilburg, zag samen met aardappelgroothandelaar Jansen-Dongen een kans in de Nederlandse markt om de aardappel op een nieuwe wijze te introduceren. Namelijk, gepofte aardappels met diverse gezonde verse wereldse toppings. Dat is waar Pechka (betekent oven in het Russisch) uniek te noemen is ten opzichte van het Russische concern Kroshka Kartoshka. Dat is een echte fastfoodketen en maakt bijvoorbeeld veel gebruik van mayonaise en room. Het verleden van de gepofte aardappel stamt af uit tijden van crisis. Veel Russen hadden in 1989 weinig tot geen geld. De aardappel bleek een voedzame en goedkope oplossing.

Onder de loep

De prioriteit van Pechka ligt momenteel op het verfijnen van het restaurant en haar gerechten. Kok Cerezo is de man die nieuwe recepten bedenkt en de huidige verbetert. Daarnaast wordt ook de sfeer die het restaurant neerzet onder de loep genomen. De communicatie wordt Engelstalig, omdat veel buitenlandse studenten Pechka bezoeken. “Studenten zijn de doelgroep, omdat ik zelf ook een student ben. Ik ken de doelgroep, weet wat voor promotie werkt en de student wil nog wel eens iets nieuws proberen”, aldus Thijs.

Pechka

Sfeer

Thijs weet samen met collega’s Juliette Pertijs en Merijn Adams een goede warme en voornamelijk Russische sfeer neer te zetten in het restaurant aan het Professor de Moorplein in Tilburg. Elke stoel, lamp en spiegel is uniek, wat een heel interessante omgeving creëert. Thijs: “Pekcha heeft een gezellige, huiselijke sfeer. Mensen moeten zich op hun gemak voelen”. Handige bijkomstigheid: bij (bijna) elke tafel is een stopcontact wat Pechka een prettige plaats maakt om te studeren of vergaderen.

Officiële opening

Het restaurant met fast-service ging eind januari open. In verband met het verfijnen van het concept komt er nog een officiële opening. Wanneer deze plaatsvindt, is nog niet bekend. Het is duidelijk dat Pechka een ambitieus bedrijf is. Binnen drie tot vijf jaar hoopt Thijs namelijk in tien studentensteden in Nederland te zitten, waarna het wereldwijd kan doorgroeien. Ben jij benieuwd naar de gepofte aardappels van Pechka? Je vindt het restaurant aan het Professor de Moorplein 283 in Tilburg.