Nieuws

tijdelijke fietsenstalling
Let op! Dit artikel is al 1041 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Noorzijde station krijgt extra fietsenstalling

Goed nieuws voor de forenzen onder ons. Er komt een extra fietsenstalling met plaats voor 300 fietsen aan de noordzijde van Tilburg Centraal Station. Vanaf vrijdag 9 december komt er een tijdelijke fietsenstalling op de plaats waar eind 2017 een busstation komt.

Extra fietsenstalling

De uitbreiding komt als een warm welkom, sinds de opening van de Stationspassage staat de huidige fietsenstalling op het Burgemeester Stekelenburgplein bijna altijd vol. De 540 plaatsen lijken niet genoeg te zijn voor het aantal fietsen dat er dagelijks gestald wordt. Aan de zuidzijde van het station zijn er wel genoeg plaatsen om je fiets te stallen.

Locatie

De stalling ligt links van de uitgang aan de noordzijde van het station en is bereikbaar via het voet- en fietspad ten noorden van de Polygonale loods. De Diamantgroep houdt hier toezicht, net als op de andere fietsenstalling op het plein. Verkeerd gestalde fietsen worden verplaatst of verwijderd.

Definitieve fietsenstalling

De definitieve fietsenstallingen in de Spoorzone aan de noord- en zuidzijde zijn naar verwachting in 2020 klaar. Dit biedt dan plaats aan 7600 fietsen in totaal.

Reageer op dit bericht