Nieuws

Kerstbomen
Let op! Dit artikel is al 1312 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Ophaalmomenten kerstbomen en vuurwerk in Tilburg

Wat is het jaar weer snel gegaan. De kerstdiners worden er inmiddels ruim en breed van af gesport, de champagneflessen zijn leeg en we hebben weer voor miljoenen euro’s de lucht in geschoten. Conclusie: heel Tilburg zit met een kerstboom en vuurwerkafval. Ben je benieuwd wanneer deze worden opgehaald? Lees dan snel verder. 

Je kunt je kerstboom zonder emmer en/of versiering naast je duocontainer zetten op de ophaaldag van het afval in jouw buurt. Doe dit in de week van maandag 9 t/m vrijdag 13 januari 2017 vóór 8:00 uur op de desbetreffende ophaaldag. De ophaaldag in jouw buurt kun je vinden op de website Mijn Afvalwijzer.

Vuurwerkafval

Doorgaans gooi je eerst een plens water over de vuurwerkafval voordat je deze in het grijze deel van je duocontainer deponeert. Aangezien het in de nacht van zondag op maandag flink geregend heeft is dat waarschijnlijk niet meer nodig. Toch is het te adviseren om je vuurwerkafval nat in de duocontainer te gooien zodat je zeker weet dat er niks meer kan branden.

Zo zorgen we niet alleen voor een schone omgeving maar ook voor een betere sfeer in de buurt. Het vuurwerk kan (nat gemaakt) in het grijze gedeelte (restafval) van de duo container. Vuurwerk kan ook naar de milieustraat worden gebracht. Op www.tilburg.nl/tilburgknaptop lees je ook over de mogelijkheden om gratis een aanhanger te lenen om samen met buurtbewoners de straat schoon te vegen. Het afval wordt gratis afgevoerd.

Kerstbomen inleveren

Je kunt er ook voor kiezen om je kerstboom in te leveren bij de milieustraat. Uiteraard is dit gratis. Je vindt de milieustraat aan de Caledoniastraat 13 in Tilburg en aan de Hoolstraat 2b in Berkel-Enschot.

Afvalinzameling tijdens de feestdagen  

De ophaaldag op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, wordt verzet naar zaterdag 24 december. De milieustraat is gesloten op Tweede Kerstdag. Op zaterdag 31 december (Oudjaar) is de milieustraat Albion open.

Reageer op dit bericht