Nieuws

Five Guys
Let op! Dit artikel is al 1199 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Primeur in Tilburg: hamburgerketen Five Guys komt naar Pieter Vreedeplein

Vette primeur in Tilburg: de populaire Amerikaanse hamburgerketen Five Guys komt naar het Pieter Vreedeplein! In opvolging van Den Haag, Eindhoven, Almere, Utrecht en Rotterdam komt de keten in december ook naar onze stad. En met de opening van Dunkin’ Donuts en Baskin-Robins op 22 augustus wordt het Pieter Vreedeplein een heus Amerikaans fastfood walhalla. 

Foto: Facebook FiveGuysNL

Eind 2017 kwam Five Guys voor het eerst naar Nederland, Tilburg is de zesde stad waar de keten opent. De Amerikaanse fastfoodketen zit wereldwijd op meer dan 1.500 locaties. Ze staan bekend om hun hamburgers, hot dogs, milkshakes (met bijvoorbeeld bacon-smaak of gezouten caramel) en lunchgerechten. Zowel de bouwvakkers die in het voormalige Mango-pand bezig zijn, als Five Guys bevestigen de komst van de hamburgerzaak.

Verrassend menu

Als je een kijkje neemt naar het Five Guys menu in Nederland, zijn er een aantal dingen die opvallen. Zo kun je jouw ham- of cheeseburger (gratis) beleggen met alles wat je maar wilt. Denk hierbij aan gebakken champignons, jalapeño’s, uitjes en verschillende sauzen. Hetzelfde geldt voor de milkshakes: je krijgt een vanille-milkshake met of zonder slagroom en kunt vervolgens zoveel toppings toevoegen als je zelf wilt. Bij de locatie in Utrecht hebben ze sinds kort ook een Coca-Cola Freestyle machine. Hiermee kies je jouw favoriete smaken en mix je jouw eigen frisdrank. Refills zijn gratis! Hopelijk kunnen wij deze in december ook in Tilburg uittesten.

Five Guys in voormalige Mango pand

In het voormalige pand van de Mango zijn bouwvakkers nu al volop aan het werk. Het pand naast Lokaal Zeven is inmiddels volledig gestript, volgende week begint de opbouw van Five Guys. Het was even jammer toen Spaanse modeketen Mango begin 2018 haar deuren sloot aan het Pieter Vreedeplein, maar het pand staat binnenkort dus niet meer leeg. Mango geeft overigens aan dat ze met een megastore terug naar Tilburg komen, wanneer en waar is nog niet bekend.

En mocht je nu niet zo van de fastfoodketens zijn? Check dan ook eens dit artikel, in het Tilburgse Dwaalgebied springen de lokale initiatieven als paddenstoelen uit de grond!

five guys
In het voormalige pand van de Mango opent in december de fastfoodketen.

Reageer op dit bericht