Ruim 50 nieuwe fietsbeugels in de Stationsstraat

In de Stationsstraat en omgeving is veel overlast van fout geparkeerde fietsen. Dat leidt tot onveilige situaties. Daarom heeft de gemeente vorig jaar besloten om het ruimingsgebied voor fietsen uit te breiden. De gemeente heeft ook besloten om extra stallingsvoorzieningen te creëren. Vanaf volgende week worden er ruim 50 fietsbeugels geplaatst in de Stationsstraat.

“Met het plaatsen van 53 extra fietsbeugels en het ruimingbeleid maken we definitief een einde aan de
onveilige en rommelige situatie in de Stationsstraat. Inwoners kunnen vanaf eind deze maand op verschillende plekken hun fiets veilig stallen”, reageert wethouder Roel Lauwerier (infrastructuur & mobiliteit).

Plaatsen fietsbeugels
In de week van maandag 14 januari 2013 starten de werkzaamheden om de fietsbeugels te plaatsen.
Afhankelijk van het weer duren deze werkzaamheden ongeveer twee weken.

Ruimen fietsen
Vanaf begin februari kan een fiets in de Stationsstraat en omgeving worden geruimd als deze voor een in- of uitgang staat, de doorgang belemmert of er een gevaarlijke situatie wordt veroorzaakt. De week voorafgaande aan het ruimen deelt de gemeente waarschuwingen uit door middel van kaartjes aan de fietsen.

De fietsen die in het centrum van Tilburg geruimd worden, gaan naar de AFAC aan de Koopvaardijstraat 19a. Om de fiets terug te krijgen moet de eigenaar € 10,- betalen, het fietssleuteltje meenemen en een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien.