Stadsstrand keert terug: 3500 m2, surflessen, foodtrucks, kampvuren, silent-disco’s en veel meer

Stadsstrand

Tilburg krijgt deze zomer weer een stadsstrand. Althans: dat is de bedoeling. Het plan is om het voormalige Smarius-terrein een volledige metamorfose te laten ondergaan. Over een aantal jaar fungeert het gebied als woonwijk, maar tot die tijd kunnen Tilburgers (als de coronacrisis voorbij is) genieten van een heerlijk stadsstrand. 

Thuishaven vibe

Je vindt het Smarius-terrein, en dus ook het Stadsstrand, vlakbij het draaiend huis op de Hasseltrotonde. De initiatiefnemers pakken uit. ”Het stadsstrand wordt een heerlijke plek compleet met foodtrucks, decorstukken en een speciale waterattractie waarop je kunt surfen,” legt Pim Litjens van Rewind Amsterdam uit. Het strand moet een creatieve, zomerse ontmoetingsplek worden met de vibe van het Thuishaven festival.

Activiteiten

Op het strand moet ruimte zijn voor ontmoeting, activiteiten en creativiteit. Zo denkt Pim aan strandyoga, exposities, kampvuren of een openluchtbioscoop. Ook komt er een bamboepodium te staan voor optredens van singer-songwriters. Verder staan er ook een aantal silent disco’s op de planning.

Op het strand komt dus een speciale waterattractie te staan: een Wavesurfer. ”Bezoekers kunnen surfles krijgen, vrij surfen en we hopen kampioensschappen te gaan organiseren!” De heren zijn nog op zoek naar enthousiaste Tilburgers die mogelijk surfles kunnen geven.

Anderhalve-meter-samenleving

De planning is om in mei het strand op te gaan bouwen, alleen kunnen de huidige maatregelen dit nog blokkeren. ”Momenteel gooit corona natuurlijk overal roet in het eten. Maar we zetten ons beste beentje voor en gaan alles gewoon zomerklaar maken. Als de horeca dan open mag, willen wij ook open. Het strand is 3500m² groot, dus een eventuele anderhalve-meter-samenleving moet voor ons geen probleem zijn.”