Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3286 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg wint Chinese prijs voor stedenband met Changzhou

Tilburg en zusterstad Changzhou hebben een prijs ontvangen voor hun zusterstadrelatie. De prijs is een
initiatief van de Chinese People’s Association for Friendship with Foreign Countries (CPAFFC) en de China International Friendship Cities Association (CIFCA).

Beide steden ontvingen de award vanwege hun duurzame relatie op het gebied van economie, cultuur en
educatie. De prijs werd uitgereikt tijdens de 2012 China International Friendship Cities Conference in de stad Chengdu. Vertegenwoordigers van zusterstad Changzhou namen, ook namens de gemeente Tilburg, de onderscheiding in ontvangst. “Een eervolle prijs”, vindt wethouder Erik de Ridder (Economische Zaken). “Het is een bekroning van onze zusterstadrelatie met Changzhou die al vijftien jaar voortduurt en die zich vooral richt op de samenwerking op economisch, cultureel en educatief vlak. De verhoudingen tussen de Tilburg en Changzhou zijn meer dan uitstekend. In 2013 willen wij deelnemen aan een grote bloemententoonstelling in Changzhou, de Flower Expo. Dat evenement biedt kansen ons regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen in contact te brengen met Chinese ondernemers en educatieve organisaties.”

Handelsmissie
In april 2012 nam de gemeente Tilburg deel aan een handelsmissie (onder leiding van de provincie Noord-Brabant) naar China. Meerdere ondernemers maakten deel uit van deze handelsmissie om op die manier in contact te komen met het Chinese bedrijfsleven. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

Hans van den Bersselaar (Jos van den Bersselaar Constructie BV): “We onderzoeken of we mogelijk een jointventure overeenkomst met een staalverwerker in Changzhou kunnen sluiten waar wij engineering en specifieke produkten kunnen toeleveren, terwijl zij het deel met de meeste productie-uren leveren. Op die manier moet het mogelijk zijn samen sterk te worden op de gigantische Chinese infra-markt”

Joost Eijkens (employability bedrijf Cardan): “Een belangrijke mijlpaal in de relatie naar Changzou is in mijn visie het aanbieden van de Social Sofa in het Hongmei Park in Changzhou. Volgend jaar wil Social Sofa graag deelnemen aan de Flower Expo in China. We willen de vriendschapsrelatie verder illustreren op een aantal Sofa's alsmede de Social Eggs en Social Baubles. Twee nieuwe initiatieven van Social Sofa.”

Marcel Clerx (Acceleration bv.): “Acceleration BV sloot tijdens de handelsmissie een samenwerkingsovereenkomst met Chiangjiang Longcheng Technology Co. Ltd in Changzhou ten behoeve van de gezamenlijke ontwikkeling van het Sino-Dutch Innovation Center in het Science and Education Town van Changzhou.”

Fontys, De NWE Vorst en Het Zuidelijk Toneel
Van 11 tot en met 19 november 2012 bezoeken twaalf Fontys-studenten, aangevuld met medewerkers van Theater De NWE Vorst en Het Zuidelijk Toneel, Changzhou. Het doel is om beelden, impressies en verhalen van het dagelijkse leven in Changzhou te verzamelen. Dit materiaal wordt gebruikt tijdens een uitgebreid cultureel programma dat in de laatste twee weken van april 2013 wordt gepresenteerd in de De NWE Vorst. Het Tilburgse theater wordt voor die paar weken omgedoopt tot 'Theatre Changzhou'. Het project is bedoeld om de bewustwording bij ondernemers en burgers over de zusterstadrelatie te vergroten.

Reageer op dit bericht