Nieuws

kaartje voor een festival
Let op! Dit artikel is al 361 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vier tips om sneller aan een kaartje voor een festival of concert te komen

Het festivalseizoen is weer begonnen. Dat betekent dat het ook tijd is om kaartjes te kopen. Helaas gaat dit niet altijd even makkelijk. Populaire evenementen zoals Pinkpop, WOO HAH! en Lowlands zijn altijd binnen een mum van tijd uitverkocht. Dat geldt uiteraard ook voor concerten van populaire artiesten. En laat Tilburg nou net een populaire locatie zijn met de concerten in de 013. Hoe zorg je ervoor dat je er op tijd bij bent? Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

1. Early bird tickets / pre-registratie

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er dus voor dat je weet wanneer de kaartverkoop start. Dit kun je doen door de social media pagina’s van het evenement in de gaten te houden. Vaak worden er ook early bird tickets aangeboden. Dit zijn goedkopere kaarten die geruime tijd voor het festival wordt aangeboden. Soms moet je je ook registreren of moet je een account aanmaken om een kaartje te kunnen kopen. Het is raadzaam om dit ruim van tevoren te doen. Begint de kaartverkoop om 10:00 uur? Wacht dan niet stipt tot 10:00 uur om in te loggen, maar zorg dat je al een paar minuten van tevoren online bent.

2. Zorg voor een stabiele internetverbinding

De meeste organisatoren werken met een virtuele wachtrij. Een snelle internetverbinding is noodzakelijk om hoger in de wachtrij te komen. Zorg in ieder geval voor een vaste verbinding met jouw router. Hiervoor kun je een netwerkkabel gebruiken. Op deze manier is er minder risico op een storing. Via een online speedtest kun je testen hoe snel jouw internetverbinding is.

Valt het tegen? Dan kun je er ook voor kiezen om een ander internetabonnement of alles-in-1-pakket af te sluiten met sneller internet. Zorg er bij voorkeur ook voor dat je op meerdere devices bent ingelogd (mobiel, tablet en laptop) zodat de kans groter is dat je door de wachtrij heen komt. Kies bij voorkeur voor een snelle browser zoals Chrome, Firefox of Opera.

3. Druk niet op F5

Zodra je bent ingelogd, kom je in een virtuele wachtrij terecht. Als je de eerst wachtende bent, dan wordt je automatisch doorgestuurd naar de pagina waar je de tickets kunt kopen. Het is heel belangrijk dat je de pagina niet ververst. Op deze manier kom je weer helemaal achteraan in de wachtrij terecht, waardoor de kans op een kaartje een stuk kleiner wordt.

4. Evenement uitverkocht? Zo scoor je alsnog een ticket

Is het evenement waar je graag heen wilt helemaal uitverkocht? Dan kun je eventueel nog via Ticketswap proberen om aan kaarten te komen. Via Ticketswap worden er Secure Swap tickets aangeboden, die 100% geldig zijn. Het is ook mogelijk om een oproep te plaatsen, waardoor je een bericht krijgt als er een nieuw kaartje wordt aangeboden. Je kunt eventueel ook een kaartje via Marktplaats kopen, maar dan loop je wel het risico dat je wordt opgelicht.

Reageer op dit bericht