Nieuws

wijn & film
Let op! Dit artikel is al 497 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Derde editie van Wijn & Film krijgt Italiaans thema

Op woensdag 25 januari draait de filmklassieker Big Night eenmalig in het Tilburgse filmhuis Cinecitta. De film is onderdeel van de populaire thema-avond Wijn & Film, die Cinecitta en Wijnkoperij van Bilsen voor de derde keer samen organiseren.

Deze keer gaat de Wijn & Film-avond op Italiaanse toer. Bij ontvangst krijgen bezoekers een pastagerecht en een glas wijn aangeboden in de Ristobar van Cinecitta. Vervolgens nemen ze plaats in de bioscoopzaal voor de culinaire film Big Night. Na afloop van de film is er een proeverij waarbij Wijnkoperij van Bilsen heerlijke Italiaanse wijnen schenkt.

Over de film

De awardwinnende film Big Night (Campbell Scott / Stanley Tucci, 1996) gaat over de Italiaanse broers Primo en Secondo die een restaurant runnen in het Amerika van de jaren vijftig. Ze zijn gepassioneerd over de verfijnde Italiaanse keuken en maken hun gerechten klaar volgens authentiek recept. Amerikanen geven echter de voorkeur aan hun ‘eigen’ versie van Italiaans met grote porties en veel pastasaus. In de film zie je de worsteling van de broers die hun culinaire roots niet willen verloochenen, maar tegelijkertijd hun omzet zien kelderen.

Originele avond uit

Na de film ontkurken Jan Aartsen en Petra Aartsen-van der Mee van Wijnkoperij van Bilsen de lekkerste Italiaanse wijnen waar iedereen van mag proeven. “Met de Wijn & Film-avond brengen we goede wijnen, lekker eten en een mooie culinaire film samen in het prachtige Tilburgse filmhuis”, aldus Jan Aartsen. “Het wordt een smaakvolle avond waarbij je je helemaal kunt laten meevoeren door het Italië-gevoel.”

Reserveren

De Wijn & Film-avond vindt plaats op woensdag 25 januari, van 18.00 uur tot 22.30 uur, bij Cinecitta in Tilburg. De kosten voor het arrangement bedragen € 35,- per persoon, inclusief maaltijd, film en wijnproeverij. Het is verplicht vooraf te reserveren bij Wijnkoperij van Bilsen. Dat kan via de website, via info@wijnkoperijvanbilsen.nl of 013-5321201.

Reageer op dit bericht