Carnaval in Kruikenstad: 11x emblemen die niet mogen ontbreken op jouw kiel!

Alaaf! Carnaval komt steeds dichterbij en wij kunnen niet meer wachten! Carnaval in Kruikenstad vier je niet zonder kiel. Deze traditionele kiel wordt ook onder de jonge Kruiken en Kruikinnen steeds populairder. Maar wat hoort daar allemaal bij? Om jou een handje te helpen, zetten wij dé emblemen op een rijtje die niet mogen ontbreken op je kiel. 

1. Kwèèkers

Onze Kwèèkers, die kende gij natuurlijk wel. Kaartjes met typisch Tilburgse uitspraken, ingezonden door Kruiken. Sinds 2005 verzamelt Tilburg.com uitspraken en worden deze Kwèèkers tijdens carnaval verspreid. Inmiddels zijn er ook een aantal Kwèèkers verkrijgbaar als embleem. Vanaf vandaag kun je deze emblemen shoppen bij Ollies in de Tuinstraat. Verzamel jij ze allemaal op je kiel?

2. Gouwe Kruik

Stikembleem - Gouwe Kruik fotolijstje

Dit carnavalsembleem is wel een heul speciaole. Ons Gouwe Kruik embleem is namelijk een fotolijstje waarin je een foto stopt van jouw favoriete Gouwe Kruik. Of je er nu een foto van een geliefde, een bekende Tilburger of van jouw huisdier in doet: ut kèn ammol! Dit embleem haal je in onze webshop.

3. Het officiële Willem II embleem

Een Willem II embleem mag niet ontbreken op jouw kiel! Laat aan alle Kruiken en Kruikinnen zien dat je trots bent op onze club. Dit embleem is exclusief verkrijgbaar bij 013emblemen en bij de Willem II fanshop.

4. Kruikenkroegen emblemen

kiel

Niets is mooier dan om jouw favoriete kroeg prominent op je kiel te hebben! Bij veel Kruikenkroegen kun je een uniek embleem halen. Zo hebben Le Clochard, de Baret en de Slijterij allemaal een eigen, uniek embleem. Je scoort ze bij de zaken zelf. Loop dus vooral een rondje langs verschillende kroegen om jouw kiel compleet te maken.

5. Officiële emblemen

emblemen

Misschien wel de belangrijkste toevoeging op jouw kiel: de officiële emblemen van de Carnavalsstichting! Wil jij er écht bij horen, dan mag het officiele rugembleem zeker niet ontbreken op jouw kiel. Daarnaast kun je nog kiezen voor een kleinere variant van het rugembleem, het mouwembleem. De officiële emblemen zijn te verkrijgen bij verschillende verkooppunten. Check hier welk verkooppunt bij jou in de buurt zit.

6. Veul Gère

 

De mannen van Veul Gère maken er ieder jaar weer een groot feest van in Kruikenstad. Na hun optreden bij Poppodium013, kondigde de groep meteen al een nieuwe show aan in 2024. Nadat die in enkele minuten volledig was uitverkocht, komen de mannen met een extra concert. Een embleem van deze groep hoort dan ook een mooi plaatsje te krijgen op jouw kiel! De emblemen van Veul Gère zijn te koop bij Ollies aan de Tuinstraat 106 of bestel ze online via de site van Ollies.

7. Tilburg Trappers

Ben jij weleens bij een wedstrijd van Tilburg Trappers geweest? Uiteraard mag het logo van deze strijders niet ontbreken op je kiel. Momenteel staan de heren op de derde plek, maar hebben ze evenveel punten als de nummer twee. Spannend dus! Verschillende emblemen zijn momenteel zelfs afgeprijsd. Haal je emblemen snel via de site van Tilburg Trappers.

8. Het Schrobbelèr embleem

Het Tilburgse bloed! Wij krijgen er nooit genoeg van. Wist jij dat de directeur van Schrobbelèr ook de voorzanger is van Veul Gère? Een Schrobbelèr embleem past daarmee extra goed op jouw kiel. De emblemen kun je via de webshop bestellen. Ook leuk: vijf Schrobbelèr emblemen kosten slechts €12,50. Leuk om uit te delen aan je vrienden!

9. Kruikenstad embleem

Boven het officiële rugembleem van nummer vijf, heb jij nog plek over. Pronk met een groot embleem van Kruikenstad en de rug van je kiel is helemaal compleet! Deze Kruikenstademblemen zijn er in verschillende uitvoeringen. Het logo hierboven scoor je bij 013emblemen, maar ook bij Ollies kun je terecht voor een Kruikenstadembleem.

10. Jaarmotto embleem

Jouw kiel is nu bijna compleet, we missen alleen nog één belangrijk embleem, namelijk het jaarmotto embleem van de carnavalsstichting. Elk jaar brengt de stichting een nieuw embleem uit, aan jou de taak om deze te gaan sparen vanaf nu! Ook deze shop je bij Ollies.

11. Eigen embleem ontwerpen

Wil jij jouw kiel écht personaliseren? Als kers op de taart kun je ervoor kiezen om met je vriendengroep, organisatie of vereniging een embleem te laten ontwerpen. Geef je wensen aan 013emblemen door en de zaak komt met een uniek ontwerp. Voor vragen kun je bij 013emblemen binnenlopen of een mailtje sturen naar info@013emblemen.nl!

Meer informatie

Benieuwd naar alle Carnavaleske evenementen? Check onze agenda. Ben je toch nog een beetje onzeker over je kiel? Raadpleeg dan ook zeker even onze handleiding.