20 juni, 2022

Win een dagje Doloris voor twee personen!

Het is inmiddels drie jaar geleden dat het surrealistisch doolhof & de rooftopbar van Doloris de deuren openden in Tilburg. Het concept is een toeristische trekpleister en blijkt een aanwinst voor Tilburg te zijn. Om het driejarig bestaan te vieren, mogen wij een toffe prijs weggeven. Lees snel verder. 

Maar voordat je kans maakt op de prijs, vertellen we je eerst wat meer over de concepten bij Doloris.

Meta Maze

In mei 2019 opende Doloris in het voormalige postkantoor aan de Spoorlaan. Initiator Joep van Gorp was in de Duitse stad Berlijn toen hij daar bij een kunstproject terecht kwam. Dit was net als Doloris’ Meta Maze een surrealistisch doolhof. Joep keek zijn ogen uit en wist: ‘dit wil ik in Tilburg’. Uiteindelijk ging hij met verschillende partijen in gesprek en kreeg hij de financiering rond om dit droomproject ook in Tilburg te verwezenlijken. Maar wat houdt Doloris’ Meta Maze eigenlijk in?

Zonder teveel te verklappen – je moet het immers zelf ontdekken – is de Meta Maze een individuele kunstbeleving. Of zoals eerder werd omschreven: ‘Een trip zonder drugs’. Al lopend, klimmend en kruipend kom je in het doolhof ruim veertig kamers vol surrealistische kunst tegen. Dat ligt er trouwens aan. In het doolhof vind je namelijk verschillende mysterieuze objecten en doorgangen. Het is dus helemaal niet zeker dat jij alle kamers van het doolhof tegenkomt. In het doolhof is dus enorm veel te ontdekken, zeker als je er nog geen kijkje bent gaan nemen. Maar ook als je al wel bent geweest, is het de moeite waard om nog een keer het doolhof te betreden en andere keuzes te maken dan tijdens je voorgaande bezoek. De kans dat je alles al hebt gezien, is namelijk klein.

Wil jij Doloris’ Meta Maze een keer ervaren? Het doolhof is zeven dagen per week geopend. Je kunt online een kaartje kopen. Tickets zijn te koop vanaf €19,- per persoon.

Rooftopbar

Bij het surrealistisch doolhof zit ook een prachtige rooftopbar. Vanaf deze rooftopbar – die prachtig is ingericht – heb je uitzicht over de skyline van de hele stad. Je kunt er terecht voor lunch, diner of een gezellige borrel. Ze serveren de lekkerste cocktails en streetfood gerechten van over de hele wereld.

Prijs winnen

Omdat Doloris drie jaar bestaat, mogen wij een toffe prijs weggeven. Namelijk een dagje Doloris voor twee personen. Je gaat eerst de Meta Maze in. Aansluitend geniet je van een hapje eten en een lekkere cocktail. Wil jij kans maken op deze prijs? Vul onderstaande prijsvraag in voor maandag 18 juli.

Door wie is de Meta Maze gemaakt?

A) Joep van Gorp

B) Kunstanaars collectief Karmanoia

C) Jaap van Ham en Gijs van der Velden

Prijsvraag Doloris

Dossier: Uitgaan

Meer acties over Binnenstad Tilburg