Cacao Beer Dinner bij Rosalie Tilburg

Informatie
Datum:
29 maart 2023
Tijd:
18:00 tot 18:00
Prijs: Gratis
Locatie:Rosalie Tilburg

Na de succesvolle editie in december koken Thom, chef van Rosalie Tilburg, en Dries van chocoladeatelier Friandries op dinsdag 28 en woensdag 29 maart voor de tweede keer een spetterend spetterend viergangendiner. Dyan van Brouwerij Frontaal schenkt daarbij de lekkerste passende bieren van Frontaal. Lees snel verder.

Op deze avond worden bier, barbecue en cacao op een verrassende wijze gemixt. Dit proef je terug in de gerechten en in de dranken. Wees welkom en laat je verrassen!

Franse patisserie

Voor deze tweede editie zijn Thom en Dries geïnspireerd door de klassieke Franse patisserie die wij kennen in de vorm van tartelette, macaron, eclair en millefeuille. Thom en Dries geven een eigen twist en zorgen voor hartige gerechten.

​Wat kan je verwachten?

Voorgerecht

Tartelette, grijze garnalen, radijzen en dashi

Geserveerd met Frontaal Love for the Hops #3

Tussengerecht

Eclair, epoisse, bieten en geitenyoghurt

Geserveerd met Frontaal Farmhouse Blond

Tussengerecht (extra te bestellen)

Langoustine, timut peper souffle, passievrucht en peterselie

Geserveerd met Frontaal West Coast IPA

Hoofdgerecht

Lam bereid op het open vuur met kool millefeuille, pommes anna en verveine

Geserveerd met Frontaal Rhodesian Barley Wine

Nagerecht

‘Pate en croute’, bospeen, rabarber, jus de veau en pistache

Geserveerd met Frontaal Sachertorte of Frontaal Cranberry Sour (keuze)

Rosalie

Rosalie is gelegen aan de Korte Heuvel (naast Poppodium 013) in de binnenstad van Tilburg. Rosalie is een café van deze tijd, waar je vrienden ontmoet en maakt. Elk moment van de dag kun je er binnenvallen voor een hapje en een drankje. Verrassend, toegankelijk en ‘kei’ lekker. Rosalie serveert steengoede (natuur)wijn en een royaal assortiment bier in blik, op fles en van de tap. De internationale gerechten worden bereid op open vuur.

Friandries

Chocolade is kunst. Maar in plaats van de oude meesters na te maken, haalt Friandries de inspiratie van straat. Bonbons, chocoladerepen en truffels zijn allang niet meer de statige portretten met klassieke technieken, maar in het oog springende vormen en kleuren. Moderne kunst, industriële vormgeving, graffiti, de geuren en kleuren van een stad in beweging. Friandries brengt vernieuwing in de traditionele chocolademarkt en laat mensen kennismaken met de veelzijdigheid van chocolade.

Frontaal

Frontaal is een brouwerij die staat voor innovatie, balans, creativiteit maar ook zeker voor transparantie (op de helderheid van sommige bieren na). Dit komt allemaal terug in de smaak van het bier, de etiketten maar ook zeker door de manier van handelen door de brouwerij. Frontaal brouwt haar bier volgens de slogan “Beer for Thought”. Hiermee doelt ze op het creëren van smaken, kleuren en geuren in het bier, wat de drinker aanzet tot denken waar dit door ontstaan is. Naast dat er op zoek gegaan wordt naar de uitwerking van de ingrediënten zou men ook kunnen denken bij welk gerecht het bier lekker is of bij welk moment het goed past.

Meer informatie

Loopt bij jou het water ook al in de mond? Reserveer dan snel via de website van Rosalie!