Laden Evenementen

Energie- en Klimaatsafari voor jong en oud

Informatie
Datum:
15 mei 2022
Tijd:
10:00 tot 16:00
Prijs: Gratis
Locatie:Vloeiveldweg 9 Tilburg

Op zondag 15 mei is het Pauwelsdag. Op deze dag kun je genieten van wat landschapspark Pauwels te bieden heeft. Zo ook de Energie- en Klimaatsafari! Ben je benieuwd hoe groot een windmolen nu echt is? Hoeveel zonnepanelen er op een afvalberg kunnen? Hoe je energie maakt uit rioolslib? En hoeveel ruimte er is op een energiepark voor natuur en biodiversiteit? Ontdek het op het terrein van Attero (de stort).

Een duurzaam en klimaatbestendig Brabant. Dat willen we allemaal. Maar hoe kan dit hand in hand gaan met onze vertrouwde omgeving, ons mooie Brabantse landschap? Wel, kom een kijkje nemen op het terrein van Attero tijdens de Pauwelsdag. Ze nemen je mee op Energie- en Klimaatsafari!

Programma Energie- en Klimaatsafari

Er is vanalles te beleven tijdens de Energie- en Klimaatsafari. Tussen 10 en 16 uur ben je welkom op het terrein van Attero. Hier kan je zien hoe het toekomstig energielandschap met behoud van biodiversiteit er uit ziet. Neem een kijkje in een windturbine, ga mee op bus tour, bezoek de safarimarkt, kinderen kunnen deelnemen aan een energieworkshop, ga een groene challenge aan, maak kans op een blowerdoortest en werp een blik achter de schermen van het waterzuiveringsstation. En wat het extra leuk maakt: alle activiteiten zijn gratis!

Pauwelsdag

Landschapspark Pauwels is een unieke omgeving waar natuur, landbouw, recreatie, water, cultuurhistorie en energie samenkomen. Het landschapspark is gelegen in De Loonse en Drunese Duinen ten Noorden van Tilburg. Ben jij benieuwd wat je er allemaal kan ontdekken op die dag? Het terrein opent op Pauwelsdag, zondag 15 mei haar deuren. Neem een kijkje in een van de windmolens van Burgerwindpark de Spinder en zie hoe models goed samen (op)gaan in de natuur. Daarnaast kun je van dichtbij zien wat er bij de afvalverwerker Attero gebeurt en horen welke ontwikkelingen zij allemaal doormaken.

Kinderen

Voor kinderen van 4 tot 14 jaar zijn er interessante workshops door Ontdekstation013. Een workshop zonne-energie, waar ze leren hoe ze energie kunnen opwekken door middel van de zon en een workshop duurzaamheid, met als doel meer te leren over het recyclen van verschillende materialen. Daarnaast is er de mogelijkheid een rondleiding volgen bij de rioolwaterzuivering.

Regio Hart van Brabant

De Energie- en Klimaatsafari is een initiatief van regio Hart van Brabant en haar partners Attero, BMF, Waterschap de Dommel, provincie Noord-Brabant, Ontdekstation013, gemeente Tilburg en Spinderwind. In regio Hart van Brabant werken we samen aan een Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS). De REKS brengt in kaart hoe en waar we energie kunnen besparen en duurzaam opwekken, welke mogelijkheden er zijn voor het duurzaam verwarmen van onze huizen en hoe we onze omgeving kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat. Kijk op de website als je meer wilt weten en kom langs bij de stand op 15 mei.

Interesse?

Spring op je fiets en neem een bezoekje aan de Energie- en Klimaatsafari. De organisatie benadrukt uiteraard dat je zo groen mogelijk komt, het is dus een fietsactiviteit! Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een kijkje nemen? Kijk op de website voor meer informatie over de activiteiten.