Muzikale theaterbeleving ‘Hier zijn we koningen’ van Het Zuidelijk Toneel

Informatie
Datum:
06 februari 2022
Prijs: Vanaf €12,50
Locatie:Het Zuidelijk Toneel

Hier zijn we koningen, een muzikale theaterbeleving over ontworteling en de reis die daaruit voortkomt, van Het Zuidelijke Toneel (HZT) en verhalenvertellers Lisette Ma Neza, Ira Kip en Winne, reist komende maanden door Nederland. 

Waar gaat het over?

Slam poet en muzikant Lisette Ma Neza heeft heel lang niet willen nadenken over haar eigen verhaal. Geïnspireerd door de reeks Verzwegen Geschiedenis die Karin Amatmoekrim voor De Correspondent schreef, waagt ze zich alsnog aan het ontrafelen van wat diep weggestopt was in een rugtas. Bagage die ze overal mee naartoe zeulde, maar nooit in keek. Met daarin een keur aan verzwegen familiale anekdotes over vluchten uit Rwanda, de verschrikkingen van genocide maar vooral overheersende stilte. Een universeel verhaal over ontworteling en de reis daaruit.

Wat kun je nog meer verwachten?

Precies op tijd voor Black History Month schenkt Lisette Ma Neza ons diep persoonlijke en poëtische teksten die de basis zijn voor een theatraal en muzikaal eclectische voorstelling. Ira Kip en rapper Winne (Winston Bergwijn) verzorgen de regie & muziek. Performers Barbara, Daniel, Giovanni, Melvin, Revé en Rubiën voegen er hun ervaringen en artistiek talent aan toe en dit levert een samenspel van unieke perspectieven op.

Meer dan een Theaterbeleving

De reeks Verzwegen Geschiedenis verschijnt komend najaar 2022 ook in boekvorm bij De Correspondent en Black Archives. Top Notch maakt er een podcast serie bij. En Het Zuidelijk Toneel ontwikkelt een educatief spel. Deze voorstelling is voor Het Zuidelijk Toneel onderdeel van het thema Eenzaamheid.

Interesse?

Wil jij graag naar deze bijzondere theater voorstelling? Ga dan naar de website van Het Zuidelijk Toneel en reserveer jouw kaartjes. De voorstelling is op 6 februari en begint om 16:00 uur. Kaartjes zijn te koop vanaf €12,50.