Laden Evenementen

Orkest Orventus bij Schouwburg Concertzaal

Informatie
Datum:
02 april 2023
Tijd:
14:30 tot 17:00
Prijs: €17,50
Locatie:Schouwburg Tilburg

Zondag 2 april hoor je de klanken van klassieke muziek in de Schouwburg. Orkest Orventus komt om 14:30 uur naar de Schouwburg. Voor €17,50,- kun jij hier bij zijn! Benieuwd? Lees snel verder.

Over deze middag

Enchanted Fantasies ofwel betoverende fantasieën, wordt een fascinerende muziekmiddag vol met “magische” composities die tot de verbeelding spreken. Op het programma staat onder andere L’Apprenti Sorcier van de Franse componist Paul Dukas. Een werk dat beroemd is geworden door de Walt Disney-film Fantasia uit 1940, waarin Mickey Mouse de rol van de tovenaarsleerling vervult.

Originele composities voor blaasmuziek zijn een vaste waarde in de programmering van Orkest Orventus. Zo staat deze middag het symfonisch gedicht “The Sunken Village” van de engelse componist Philip Sparke op het programma. Ook kan worden genoten van originele blaasmuziek van de componisten Alfred Reed, Nigel Hess en filmmuziek uit de beroemde filmtrilogie “The Lord of the Rings”.

Orkest Orventus: avontuurlijke blaasmuziek door een klein en flexibel orkest met een transparante klank. De verrassende repertoirekeuze en de professionaliteit van de orkestleden en dirigent maken elk concert van Orkest Orventus tot een muzikale belevenis.

Praktische informatie

  • Zondag 2 april;
  • Vanaf 14:30 uur;
  • Schouwburg Concertzaal;
  • €17,50,-
  • Meer informatie/tickets kopen? Neem zeker even een kijkje op de website van Schouwburg!