Laden Evenementen

Waylon: ‘Gewoon Willem’ in de Schouwburg

Informatie
Datum:
29 december 2022
Tijd:
20:15 tot 21:45
Prijs: €43,00
Locatie:Schouwburg Tilburg

Op donderdag 29 december komt Waylon een bezoekje brengen aan de Schouwburg. Er zijn nog tickets verkrijgbaar. Lees snel verder!

Willem. Een oer-Hollandse naam; een naam voor een koning. Maar ook voor één van Nederlands grootste muzikale talenten, die besloot zijn naam te veranderen in Waylon. De man die het als een persoonlijke missie zag om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen met als één van de hoogtepunten; een tweede plek op het Eurovisie Songfestival met Calm after the Storm.

Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album is een eerbetoon aan zijn wortels. Het rood van een geleefd leven, het wit van de rust die hij heeft gevonden en het blauw van de diepgang dat hoort bij het ouder worden. Deze levensloop schreeuwde om liedjes in zijn moerstaal met de poëzie die hoort bij een levenslied. Gewoon Willem heet dan ook zijn nieuwe album. Want gewoon is hij ook altijd gebleven. De oranje kroon op zijn werk.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Schouwburg.