Ontdekstation013

Ontdekstation013

Ontdekstation013

Kom zelf ontdekken wat je allemaal in Ontdekstation013 in de Tilburgse Spoorzone kunt doen! Maak samen met hun acteertalent Bart je eigen film, bouw met hun design expert Lisa je eigen toffe kunst van scrap, of laat hun horeca knaller Ilona een lekkere tosti voor je maken. Kom jij ook snel naar Ontdekstation013? Ze staan te popelen om samen met jou leuke dingen te maken!

Ontdekstation013 is op woensdag, zaterdag en zondag geopend voor kinderen en hun ouders. Tijdens de vakanties hanteren ze aangepaste openingstijden. Deze kun je vinden op hun website. Ook organiseren ze regelmatig leuke samenwerkingen en tijdelijke activiteiten. Deze kun je vinden in hun agenda.

Schoolbezoek bij Ontdekstation013

Bij Perron T kun je aan de slag met workshops die je normaal misschien niet zo snel met je klas zou kunnen doen. Ze bieden een volledig programma en een een verkort programma. Wat het verschil is kun je hier bekijken.

OntdekRijk nodigt leerkrachten uit het basisonderwijs uit om met hun groep kinderen op bezoek te komen. Leerkrachten ontdekken dat wetenschap en techniek geïntegreerd kunnen worden in hun lesaanbod en hoe betrokken kinderen zijn bij dergelijke activiteiten. Ook teamscholing (op maat) en inspiratieavonden worden in OntdekRijk georganiseerd.

Kinderfeestjes

Ben je (bijna) jarig? Geef dan je feestje in Ontdekstation013! Ze bieden twee soorten kinderfeestjes aan. Je feestje begint met een feestelijk ontvangst, onbeperkt ranja en een tof t-shirt voor de jarige. Na een korte uitleg ga je vrij rondlopen en kun je aan de slag met verschillende activiteiten en workshops. Maak bijvoorbeeld je eigen ranja, of acteer in je eigen film! Als het nodig is helpen de spelbegeleiders je verder. Je kunt je kinderfeestje vieren tijdens de reguliere openingstijden van Ontdekstation013. Het aantal plaatsen is beperkt, dus het advies is om op tijd te reserveren.

Dit is er ook te doen in Ontdekstation013

In Ontdekstation013 komt een aparte afdeling voor het Jobhouse waar studenten van allerlei disciplines werken aan hun projecten. Een mooi voorbeeld is de limonadefabriek die onlangs is gerealiseerd in samenwerking met de Rotary en ROC Tilburg. Verschillende opleidingen in het ROC werkten samen om deze fabriek, waar kinderen zelf limonade kunnen maken, te ontwikkelen.

Daarnaast verwachten ze Vincents Tekenlokaal spoedig onder hun dak.

Het is ook mogelijk voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een inspirerende locatie om aan te kloppen. Wat de locatie uniek maakt is de ruwe, industriële uitstraling met volledige horecahoek, beamer, geluidsset en wifi. Met vijf minuten lopen vanaf Station Tilburg en veel parkeergelegenheid in de buurt is Ontdekstation013 makkelijk te bereiken.

Locatie