10x Aziatisch eten in Tilburg

Aziatisch eten in Tilburg

Waar in Tilburg moet je zijn voor de lekkerste Aziatische restaurants? De Tilburgse Dalí van Zonderzooi is dol op de Aziatische keuken en heeft haar favoriete restaurants op een rijtje gezet. Van romige Indiase curry’s tot spicy noodle soep, deze restaurants zijn zeker een bezoekje waard.

#1 Doloris Rooftop Bar

Aziatisch eten in Tilburg

Bij Tilburg’s nieuwste doolhof Doloris kan je niet alleen terecht voor avontuur, maar ook voor heerlijk Aziatisch eten. Denk aan Thaise dumplings met rode curry, kokos en pinda’s of ga voor een heerlijke Indische rendang. Terwijl je aan het smullen bent van je eten kan je ondertussen genieten van een prachtig uitzicht over Tilburg, want Doloris heeft ook een rooftop bar!

  • Locatie: Spoorlaan 21, 5038 CB Tilburg
  • Openingstijden: wo-vr 14.00-22.00, za 12.00-22.00 en zo 12.00-21.00.
  • Website: https://doloris.nl/

#2 Jade

Jade zit al jarenlang in hartje Tilburg en staat bekend om hun heerlijke Oosterse gerechten. Hier ga je juist wat luxer uiteten en daarom is het echt een plek om gezellig te dineren ‘s avonds. Alles bij Jade wordt met veel liefde gemaakt en op een prachtige manier geserveerd. Wat staat er allemaal op het menu? Denk aan pikante Thaise vissoep, ossenhaas in rode currysaus of zalm teriyaki. Drink er een lekker wijntje bij en geniet van alle gerechten die Jade te bieden heeft.

  • Locatie: Spoorlaan 406, 5038 CG Tilburg
  • Openingstijden: ma 16.00-22.30, di gesloten, wo-do 16.00-22.30, vr 12.00-22.30, za 16.00-22.30 en zo 13.00-22.30.
  • Website: https://restaurantjade.nl/

#3 Medan To Go

Aziatisch eten in Tilburg

Medan To Go is een leuk Indisch restaurantje dat net achter de Albert Heijn XL verscholen ligt. Hier kan je terecht voor Indische gerechten, zoals ikan sambal, nasi goreng en vegetarische loempia’s. Ook hebben ze hier een heerlijke rendang van jackfruit op het menu staan, die zeker het proberen waard is. Alles wordt vers bereid, de porties zijn groot en er is veel keus. Medan To Go is niet erg groot, daarom is het ook mogelijk om hier eten af te halen. Fijn voor als je een keer geen zin hebt om te koken, maar wel lekker wilt eten!

  • Locatie: Vredeman de Vriesstraat 85, 5041 GR Tilburg
  •  Openingstijden: di-vr 12.00-21.00, za-zo 15.00-21.00.
  • Website: https://medantogo.nl/

#4 Indian Palace

Ben je gek op curry’s, papadums en naan? Dan is Indian Palace echt iets voor jou! Dit Indiase restaurant aan de Korvelseweg heeft een uitgebreid menu met veel lekkere gerechten. Denk aan chicken tikka masala, prawn madras of een vegetarische curry met kikkererwten. Genoeg keus voor iedereen! Je kan hier gaan eten of het thuis laten bezorgen, wat ideaal is als je een avond geen zin hebt om te koken.

#5 Flipped Story

Aziatisch eten in Tilburg

Als je bij Flipped Story binnenloopt word je gelijk vrolijk van het roze interieur met de gouden stoelen. Dit Chinese tentje ligt op loopafstand van het station, in de Stationsstraat. Bij Flipped Story kan je terecht voor Chinees street food, zoals dumplings, fried buns en bubble waffles. Al het eten hier is enorm Instagram-waardig! Ook maakt eigenaresse Juling Liu (24) frisse drankjes met bloemen, kruiden en fruit. Je kan hier lekker neerploffen en verschillende hapjes proberen, maar het is ook mogelijk om eten af te halen.

#6 Jasmine Thai Cuisine

Ben je gek op de Thaise keuken? Dan is Jasmine Thai Cuisine echt een aanrader. Hier waan je je net in Thailand met de lekkerste gerechten, zoals Tom Ka Kai soep of een spicy curry met garnalen en groenten. Ook voor de vegetariërs is er bij Jasmine Thai Cuisine voldoende keus. Mijn favoriete gerecht hier is de spicy papaya salade met pinda’s, kousenband, wortel en tomaat. Ook fijn: voor de kids kan je gewoon frietjes bestellen. Zo kan je met het hele gezin lekker uiteten gaan!

#7 Don’s Noodle Shop

Aziatisch eten in Tilburg

Een van mijn favoriete Aziatische eettentje in Tilburg is Don’s Noodle Shop. Hier worden alle gerechten dagelijks vers bereid, van spicy kokos noodlesoep tot spring rolls met pindasaus. Ook hebben ze veel vegetarische en vegan gerechten op het menu staan. Een aanrader is om verschillende gerechten te bestellen en die samen te delen, zo kan je veel dingen van de menukaart proeven. Let op: tussen 15.00 en 17.00 is Don’s Noodle Shop gesloten.

  • Locatie: Langestraat 65, 5038 SC Tilburg
  • Openingstijden: di 17.00-21.00, wo-zo 12.00-15.00/17.00-21.00
  • Website: https://donsnoodleshop.com/

#8 De Kleine Indo

De Kleine Indo is, zoals de naam al zegt, een klein Indisch restaurant in Tilburg-Noord. Je kan in het restaurant komen eten, maar afhalen is ook geen probleem. De Kleine Indo heeft ontzettend veel keus in authentieke Indische gerechten. Kan je niet kiezen? Ga dan voor een uitgebreide rijsttafel om samen te delen. Hierbij krijg je verschillende gerechten zoals ayam bali, sambal goreng boontjes en gado gado.

  • Locatie: Professor Romeinstraat 19, 5013 BX Tilburg
  •  Openingstijden: wo-do 16.00-21.30, vr 16.00-22.00 en zo 16.00-21.30.
  • Website: https://www.dekleine-indo.nl/

#9 Gember & Sereh

Aziatisch eten in Tilburg

Bij Gember & Sereh aan het einde van de Korte Heuvel kan je niet alleen erg gezellig zitten, maar ook heerlijk eten. Hier hebben ze authentieke Indische gerechten op het menu staan, zoals gado gado, dim sum of saté ayam. Heb je veel trek? Ga dan voor de Nasi Rames, een specialiteit waarbij je verschillende gerechten geserveerd krijgt zoals rendang, saté en sambal goreng tempé. Net alsof je in Indonesië bent!

#10 Inza’s Deli

Inza’s Deli kon niet ontbreken aan de lijst met Aziatische eettentjes in Tilburg. Ze zijn gevestigd in de Nieuwlandstraat en je kunt hier terecht voor een Koreaanse lunch en diner. Misschien klinken kimchi en kimbap je nog niet zo bekend in de oren, maar dankzij Inja kan je deze snel gaan proeven. Inza’s Deli staat voornamelijk voor eerlijk en gezond eten, met veel verse groenten.

  • Locatie: Nieuwlandstraat 47, 5038 SM, Tilburg
  •  Openingstijden:  di-vr 11.00-18.00 en za 11.00-17.00.
  • Website: https://www.inzas.nl/

Extra tip:

Wist je dat Toko Sin Fa aan de Tilburgse Katterug voortaan ook verse Indische maaltijden verkoopt? Bij dezen. De maaltijden worden dagelijks versgemaakt en zijn heerlijk.