10x leuke uittips voor een extra lang Pinksterweekend in Tilburg

Dit jaar helaas geen MeiMarkt en Hap Stap tijdens het Pinksterweekend. Maar gelukkig is er nog genoeg te doen om je extra lange weekend goed te besteden. Benieuwd wat allemaal? Lees dan snel verder. We geven je namelijk 10 tips!

Algemene tips

Waarschijnlijk weet je het al, maar de Tilburgse terrassen mogen van 06:00 – 20:00 uur open zijn. Ga dus vooral lekker op je favoriete terras zitten om te genieten van een ontbijtje, kopje koffie, lunch, borrel en/of diner.

Meer leuke uittips tijdens het Pinksterweekend

#1: Bierproeverij, picknickbox en meer van Stadsbrouwerij 013

Stadsbrouwerij 013 – de bierbrouwer aan de Piushaven met twee prachtige horecalocaties – pakt tijdens het Pinksterweekend uit. Zo kun je er meedoen aan een exclusieve bierproeverij, hebben ze heerlijke lunch, borrelplanken, een diner en uiteraard de lekkerste biertjes om te proeven op het terras. Liever picknicken dit weekend? Daarvoor heeft Stadsbrouwerij 013 een Fiesta Box met daarin heerlijke zomerse lekkernijen voor een top picknick.

#2: Champagneontbijt bij Gastrobar RIX

Omdat de terrassen vroeger open mogen, viert Gastrobar RIX dat met een champagneontbijt op zaterdag, zondag en maandagochtend. Het ontbijt bestaat uit eggs benedict, yoghurt met granola en vers fruit, breakfastwaffle, banana pancake en uiteraard een glas champagne of mimosa. Ook is er een kopje koffie of thee inbegrepen. Ben jij niet van het ontbijt? Je kunt er uiteraard het hele weekend terecht voor een lekkere lunch, borrel of early dinner. Ze hebben ook een nieuwe menukaart om de terrasverruiming te vieren.

#3: Speciaalbiermiddag bij Café de Slijterij

Café de Slijterij krijgt een nieuw bierassortiment. Om dat te vieren hebben ze iets leuks voor jullie bedacht. Op zondag 23 mei zijn alle speciaalbieren vanaf 14:00 uur slechts €3,50. Uiteraard zorgt het barpersoneel voor een bijpassende snack.

#4: Cappuccino en een stukje taart voor €3,- bij De Vos en De Craen

Ook De Vos en De Craen aan het Piusplein viert de verruimde openingstijden van de terrassen. Daarom hebben ze iedere dag een leuke actie tot 12:00 uur. Je krijgt dan voor €3,- een lekkere cappuccino en een stuk taart.

#5: IJsje scoren bij Intermezzo

Natuurlijk is ook IJssalon Intermezzo tijdens het extra lange Pinksterweekend iedere dag tot 22:00 uur geopend. Bij de twee vestigingen kun je terecht voor heerlijk schepijs, milkshakes en veel meer. Liever thuis genieten van je ijsje? Via Deliveroo en Uber Eats kun je de lekkernijen van Intermezzo bestellen.

#6: Frituurloop in Tilburg

Wandelen en ondertussen genieten van heerlijke snacks. Dat kan dit weekend tijdens de Frituurloop. Op drie dagen kun je jezelf aanmelden en wandel je een flinke route langs de beste zaken. Bij elke zaak krijg je een andere snack en een drankje tegen gereduceerd tarief. Ook krijg je bij iedere zaak een quizvraag waarmee je prijzen kunt winnen. Denk aan snacks, sauzen en een jaarvoorraad aan frikandellen.

#7: Online Crowdfunding Festival voor Diggers

Het is een zware tijd voor Bart van Diggers Studio’s. Hij realiseerde in 2016 een prachtige plek voor lokale muzikanten om te repeteren. En toen brak de coronacrisis uit en maakten maatregelen het onmogelijk om te repeteren. Eigenaar Bart had geen inkomsten, kwam niet in aanmerking voor steunpakketten en heeft dus zijn spaargeld moeten investeren. In de crisis werd Bart ook vader. Prachtig nieuws natuurlijk maar het noodlot sloeg toe. Zijn vrouw blijkt een ongeneselijke vorm van kanker te hebben. Alle aandacht gaat nu uit naar de zorg van zijn vrouw en kind waardoor Bart niet meer toe komt aan het overeind houden van zijn studiocomplex. Om hem een hart onder de riem te steken wordt op zaterdag 22 mei een online crowdfunding festival met veel live optredens georganiseerd. Ondertussen wordt er geld opgehaald.

#8: Beekse Bergen weer geopend

Ook Safaripark en Speelland de Beekse Bergen zijn door de versoepelde maatregelen weer geopend. Je dient wel van tevoren te reserveren. Ga jij dit weekend ruim 1400 dieren ontdekken? Of genieten van een dag vol speel- en waterpret? Check snel de website van de Beekse Bergen en reserveer je plekje.

#9: Naar de Efteling

Ook de Efteling mag haar deuren weer openen. Dit betekent dat je weer kunt genieten van het Sprookjesbos en de verschillende attracties in het park. Je dient van tevoren wel een tijdslot voor je aankomst te reserveren. Wil jij dit weekend naar de Efteling? Check dan vooral de website om te reserveren.

#10: Biertjes proeven

Altijd goed tijdens een extra lang weekend: het proeven van lekkere biertjes. Zo is het buitenproeflokaal van La Trappe weer geopend, kun je ook bij LOC Brewery op het terras genieten van lekkere biertjes en kun je uiteraard bij Stadsbrouwerij 013 terecht voor fantastische Tilburgse bieren.

Liever thuis genieten van een lekker biertje? Ga dan zeker eens langs bij T DRINKS, De Bierbrigadier of Mitra Berrie Peek. Zij hebben namelijk een groot assortiment aan speciaalbieren.

Missen wij tips?

Stuur dan een mailtje naar info@tilburg.com. Misschien zie je jouw tip dan snel terug in dit overzicht.