11% meer bezoekers voor CC Jan van Besouw in 2015

bezoekers

Vandaag is bekend geworden dat CC Jan van Besouw in 2015 tot nu toe maar liefst 237.916 bezoekers heeft ontvangen. Het betreft zowel theaterbezoekers, gasten van het Grand Café en bibliotheek, cursisten, amateurkunstenaars en congresgangers.

In 2014, het eerste jaar waarin nauwgezet per dag het aantal bezoekers werd geregistreerd, kwamen er 213.954 bezoekers over de vloer, dat betekent een toename van maar liefst 11% in 2015.

Directeur Paul Cornelissen: “We zijn voorzichtig met deze getallen; we willen zeker weten dat we het aantal bezoekers niet te hoog inschatten. We trekken standaard 10% af van de door de elektronische tellers gemeten aantallen.”

“De groei ten aanzien van 2014 is te verklaren: er waren weer meer activiteiten, dit jaar hadden we bijvoorbeeld maar liefst twee lokale musicals met bijbehorende uitverkochte zalen, ruim zeventig professionele voorstellingen, meer activiteiten in de Annetje van Puijenbroek Kapel en een bloeiend verenigingsleven. Ook onze partners Factorium en Bibliotheek hadden een druk jaar. Overigens betekent dat niet automatisch meer netto-inkomsten, want we voelen met z’n allen de naweeën van de crisis nog steeds. De consument is voorzichtig, dat merken we in het Grand Café.”

Voor 2016 liggen er weer volop plannen klaar:

  • gedeeltelijke herinrichting van de foyer / het Grand Café
  • nieuwe initiatieven met Boktor, Fotografieclubs, Atelier78, LOG en bibliotheek
  • zichtbaarder maken van het aanbod van Factorium in ons pand

In 2016 hoopt CC Jan van Besouw op 250.000 bezoekers. Wil je meer weten? Check dan de website van CC Jan van Besouw.