7 tips voor als je gaat winkelen in de Tilburgse binnenstad

7 tips voor als je gaat winkelen in de Tilburgse binnenstad

Winkelen in Tilburg, wij houden ervan. Zeker met de sfeervolle verlichting en aankleding is de binnenstad een fijne plaats om te vertoeven. Met de feestdagen voor de deur is de kans groot dat je ook een dezer dagen de binnenstad afstruint naar cadeaus en outfits. Hoe je dat zo effectief mogelijk kunt doen? Dat lees je in onze praktische shopping guide voor de Tilburgse binnenstad.

1. Check de openingstijden

Klinkt als een open deur, maar zodra je voor een gesloten exemplaar staat, is het toch een teleurstelling. In de bedrijvengids zie je of de winkel waar je naartoe wilt op dat moment geopend is. In december zijn er trouwens veel extra koopmomenten. Check die ook eventjes.

2. Plan je reis

Hoe ga je naar het centrum? Fietsen is natuurlijk de meest gezonde optie, maar met zwaar beladen tassen kan de weg naar huis lastig worden. Ga je met de auto? Check dan vooraf even of er nog plaats is in één van de parkeergarages. Je kunt online live zien hoeveel plaatsen er nog over zijn. Als je met het openbaar vervoer gaat kun je via de locatievoorziening op je telefoon zien welke bussen en treinen er in de buurt vertrekken.

3. Kies je moment

Als je van gezellige drukte houdt, weet je waarschijnlijk dat je op zaterdagmiddag in de stad terecht kunt. Als je dat juist niet wilt, kun je beter op de één van de extra koopavonden gaan. Extra pluspunt: de sfeerverlichting gaat om 17.00 uur aan en dat levert prachtige plaatjes op.

4. Log in op de gratis Wifi verbinding

In de hele binnenstad kun je gratis inloggen op de wifi verbinding genaamd _Free WiFi Tilburg. Kost je niets, maar kan je wel helpen in je winkelavontuur. Na inloggen opent opent trouwens automatisch de website centrumtilburg.com, hier vind je alle praktische informatie over de binnenstad.

5. Plan je route door de stad

Eenmaal in de stad aangekomen kun je natuurlijk lekker door de winkelstraten gaan struinen, maar als het druk is kan het handig zijn om je route te plannen. Nadat je eenmaal ingelogd bent op het gratis wifi netwerk en je een mooie foto van de sfeervolle binnenstad hebt gepost, ga dan nog even terug naar de beginwebsite. Daar kun je niet alleen alle (ja echt álle) bedrijven in de binnenstad vinden. Zet je locatie ook even aan en je krijgt meteen de snelste route te zien naar de winkel die je zoekt.

6. Ga een zaakje binnen dat je nog niet kent

We doen het allemaal: winkelen bij de zaken waar we altijd komen. Neem jezelf eens voor minimaal 1 zaakje binnen te gaan dat je nog niet kent. Hierbij kunnen we je aanraden ook eens verder te kijken dan de Heuvelstraat en het Dwaalgebied, de Besterd, Korvel of Piushaven in te gaan. Zoek je een specifiek item? Zoek dan eens op de verschillende categorieën in de bedrijvengids, een goede plaats om inspiratie op te doen.

7. Vergeet niet te eten en drinken

Shoppen kan vermoeiend zijn, wat ons betreft een goede reden om tussendoor iets te gaan eten en drinken! Dat er genoeg lekkere tentjes in de binnenstad zijn weten wij als geen ander. Wil je zo snel mogelijk ergens neerploffen? Kijk dan via de locatievoorziening in de bedrijfsgids welke horecazaken er op dat moment bij jou in de buurt zijn. Navigeren naar de plaats van bestemming kan ook meteen.

Wat is wat jou betreft dé tip voor als je gaat winkelen in de Tilburg binnenstad?