Aanwinst voor Tilburg: Woo Hah!

WOO HAH! Festival

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: Woo Hah Festival. Voorafgaand groot aangekondigd en deze beloftes waren terecht. Met een line-up waar je u tegen zegt kon het eigenlijk niet misgaan. De spoorzone werd omgebouwd naar een waar festivalterrein waar duizenden feestvierders ontvangen werden.

Isaiah Rashad

Het festival begon meteen lekker met Isaiah Rashad op de Puna Stage. Ondanks het redelijk vroege tijdstip waarop deze Amerikaanse artiest geprogrammeerd stond was het al aardig druk. De eerste sprongen werden gemaakt, en we konden de eerste danspasjes bewonderen. Mensen zaten heerlijk te chillen op de heuvel richting het spoor, en daar was het ook de muziek voor. Isaiah Rashad is een man met een heerlijke flow op echte Hiphop beats waar je al headbangende je biertje bij achterover tikt.

YG

We vlogen van de ene Amerikaan naar de andere. Na het optreden van Isaiah Rashad schoten we snel de Koepelhal in waar de Canna Stage opgebouwd was. Eigenlijk kon je dit de 2e mainstage noemen gezien de grootte van de zaal. Met Hiphop hits van dit moment werd het publiek opgewarmd. Ook in deze area was het behoorlijk druk. YG betrad het podium en meteen werd duidelijk dat hij was gekomen om Tilburg af te breken. Met de track ‘Who Do You Love’ kreeg hij ongeveer de hele zaal aan het springen. Maar het ging helemaal los toen YG besloot om een nummer van een andere artiest ten gehore te brengen. Met M.A.A.D. City van Kendrick Lamar trilde de koepelhal op zijn grondvesten en zorgde ervoor dat er heel wat bezwete koppen en doorweekte shirtjes de koepelhal uitliepen na de show.

Great Minds

Door de hitte die YG in de koepelhal achterliet was het heerlijk om eventjes verkoeling te zoeken bij de Puna Stage. Great Minds stond op het punt van beginnen en je kon merken dat dit een zeer gewaardeerde festival act is. Great Minds hebben ongeveer alle grote podia en festivals in Nederland gehad en daar kon Woo Hah nu ook bij opgeschreven worden. Na het eerste nummer, samen met zanger Wudstik brak er boven Tilburg een wolkje wat ervoor zorgde dat er duizenden mensen onder de douche stonden. Mensen renden door elkaar en schoten snel de overdekte gedeelten van de Spoorzone in. De echte diehards bleven staan en gingen los op Doag, Run it back en solonummers van Winne, Sticks en Jiggy Djé.

great minds

jiggy

Beste Nederlandstalige festivalact.

Net voordat Woo Hah van start ging was er nog een teleurstelling te verwerken voor de mensen met een kaartje. Earl Sweatshirt werd op het laatste moment geannuleerd, toch een act waar mensen kaartjes voor kochten. De organisatie had echter snel een meer dan waardige vervanger: The Opposites. Van Pinkpop tot Lowlands en van Solar tot nu in de Koepelhal van Tilburg, The Opposites maken er een feestje van.

De Koepelhal werd afgebroken door het duo en de bezoekers van dit optreden hoeven komende week niet naar de sportschool. Met cirkelpitjes, de wall-of-death en de huddle (van links naar rechts) heeft iedereen voldoende lichaamsbeweging gehad. Met de Adjedonnie (een dans waar je eigenlijk gewoon heel debiel je handen moet schudden) ging het los in de Koepelhal. Dit leverde overigens ook een leuk beeld op. Een dans die wel aan ons gewaagd was. The Opposites bewezen in alles dat ze een van de beste Nederlandstalige festivalacts zijn en bleek een topvervanger van Earl Sweatshirt. Met het woord vervanger doe je ze eigenlijk te kort.

oppo

Eten en Drinken

Na zo’n energieke show was het tijd om wat te gaan eten. In de hal dat het centrale punt van het festival was had je genoeg mogelijkheden om wat te eten. Een lekkere pizzapunt, een loempia, churro’s of toch heerlijke saté. Wij kozen voor een frietje en de welbekende Polly Maggoo burger. Wachtrijen bij de Polly en dat was begrijpelijk, het eten was er lekker en betaalbaar. Ook de saté bij de buren scheen heerlijk te zijn.

eten en drinken

Heel de wereld in Tilburg

Tijdens het wegwerken van een lekkere vette hap was eigenlijk pas echt te merken dat Woo Hah een internationaal topfestival is. Om ons heen veel bezoekers met een Vlaamse, Duitse of Engelse tongval. Op weg naar het festival spraken we met een jongen die speciaal voor Method Man & Redman was overgevlogen uit Australië, je leest het goed, Australië.

Waar je normaal gesproken op evenementen in Tilburg al snel dezelfde gezichten ziet was dit op Woo Hah helemaal anders. Bezoekers kwamen uit alle windstreken en kwamen per bus, trein, auto, fiets of zelfs vliegtuig naar Tilburg.

Locatie

Nu we eventjes rustig zaten te relaxen onder het genot van een hapje en een drankje was het ook het moment om de locatie goed te beoordelen. Conclusie: De spoorzone is TOP voor grote evenementen als deze. Een heerlijke grauwe sfeer en goede afwisseling van ruimtes. Het grote pluspunt van deze locatie is dat indoor en outdoor gecombineerd kan worden.

Mos Def

Het was een redelijk Amerikaans tafereeltje en dat zegt genoeg over de grootte van het festival. Op de Puna Stage stond Mos Def geprogrammeerd. Met een hoed op zijn hoofd en een Afrikaanse sjaal kwam de vrolijke rapper het podium op. Met een drankje en het avondzonnetje was het goed vertoeven op de buitenplaats van de Spoorzone. Echt los ging het echter niet.

mos def

De Jeugd Van Tegenwoordig

Die Jeugd van Tegenwoordig toch, jazeker: DJVT! Ook zij kwamen om de Spoorzone af te breken. En dat lukte. Met hun hits Watskeburt en Hollereer kregen de 3 mannen het publiek snel mee.  De mannen deden nog de groeten aan hun tante en vertrokken met opgeheven hoofd. Ook deze act was tof en zorgde voor afwisseling op het festival.

djvt

Method Man & Redman

Dit was de act waar veel bezoekers hun kaarten voor kochten. Want Method Man & Redman, bekend van Wu-Tang Clan komen niet zo vaak naar Tilburg. Het duo deed een paar relatief nieuwe tracks maar maakte daarna al snel duidelijk dat ze ‘back to the oldschool’ wilde. En daar waren de duizenden bezoekers in de Koepelhal het volledig mee eens.

Aanvankelijk zouden Method Man & Redman buiten hun opwachting maken wat op het laatste moment veranderde naar de Koepelhal. Een gezamenlijke 200 meter sprint zorgde ervoor dat de Koepelhal tijdens het optreden vol stond.

Conclusie

Een dagje Woo Hah Festival is top. De sfeer was heerlijk. Verschillende nationaliteiten en culturen samen zonder een wanklank en alleen maar liefde voor de muziek. Een toplocatie waar hopelijk in de toekomst vaker van deze evenementen worden gehouden. Een line-up waar je u tegen zegt. Optredens van wereldniveau en lekker afwisselend. Tilburg.com is erover uit: Woo Hah, ge meut blijven!

20140707-Woo-Hah-300

De foto’s vind je hier!