Authentiek Italiaanse Bistro Palazzo opent dit weekend aan de Paleisring: ‘We halen een stukje Toscane naar Tilburg’

Na een maandenlange verbouwing is het eindelijk zover. Op zaterdag 5 juni opent Bistro Palazzo aan de Tilburgse Paleisring. Een rustig stukje Italië midden in het Tilburgse stadshart. De zaak is van donderdag tot en met zondag geopend.

“We zijn de puntjes op de i aan het zetten en kunnen niet wachten tot we openen. We halen echt een stukje Toscane naar Tilburg,” vertelt bedrijfsleider Mark Roggeveen. En dus heeft Tilburg er een nieuw Italiaans restaurant bij. “We willen Tilburgers de Italiaanse beleving laten proeven zoals het er ook in Italië aan toegaat. Dus niet per se een voor, hoofd en nagerecht (al mag dat wel red.), maar écht authentiek Italiaans.” Zo bestaat het menu uit antipasti om letter te delen, primo’s (dit zijn pasta’s voor jezelf) en secundi (om te delen). Uiteraard ontbreken de lekkere Italiaanse toetjes niet op de kaart.

Van surf & turf pasta tot Italiaanse ribeye en meer

Op de menukaart vind je verschillende authentieke Italiaanse gerechten. Of je nu in meerdere gangen wilt eten of – zoals in Italië – de gerechten laat serveren om samen te delen: het is mogelijk. De aanraders? “Persoonlijk vind ik de pasta surf & turf heerlijk. Maar ook de lamsstoof, ribeye en tonijnsteak moet je zeker proberen.”

Ook klassiekers zoals carpaccio, vitello tonato, diverse Italiaanse salades, saltimbocca, lasagne, meerdere pasta’s en pizza’s staan op de menukaart. Voor de kinderen is er een kindermenu.

Uiteraard zijn ook de dranken van Italiaanse komaf. “We maken enkel gebruik van Italiaanse wijnen, hebben Peroni op de tap en serveren Italiaanse frisdranken. We gebruiken zoveel mogelijk Italiaanse producten.”

Knusse, gezellige en warme bistro

Bistro Palazzo is een knusse, gezellige bistro geworden met een warme sfeer. Ze hebben ruimte voor zo’n 55 tot 60 personen in de bistro en het gezellige binnentuintje. Ook hebben ze borreltafels in het binnentuintje waar je heerlijke zomeravonden door kunt borrelen.

Die binnentuin is volgens Mark sowieso een aanrader. “De binnentuin is echt fantastisch geworden. Je bent even weg uit de drukte van de binnenstad. Ook merk je op warme dagen dat het in onze binnentuin lekker koel blijft. De binnentuin is echt perfect voor de borrel.”

Meer informatie

Bistro Palazzo is vanaf zaterdag 5 juni van donderdag tot en met zondag geopend. De zaak opent op deze dagen om 13:00 uur en de keuken sluit om 21:00 uur. “Maar als de coronarichtlijnen het weer toestaan, kun je bij ons ook tot later blijven borrelen zoals ze dat in Italië ook gewend zijn.” Je vindt het zaakje via de poort naast Cafetaria ’t Paleis aan de Paleisring. Via deze poort kom je terecht in dit mini-stukje Italië met fijne binnentuin en aangrenzende bistro.

Benieuwd naar de menukaart? Check dan vooral de website van Bistro Palazzo. Op de hoogte blijven van actuele updates? Volg ze dan op Facebook en Instagram. Overigens is Bistro Palazzo ook nog op zoek naar bediening. Iets voor jou? Check snel deze vacature en solliciteer direct.