BANK15 opent eerste creatieve bank van Nederland

Tilburg is een nieuw creatief collectief rijker. Een plek in het hartje van de stad voor creatief talent.In samenwerking met bouwconcern Van de ven Bouw en Gemeente Tilburg opent Tafel 15 aan Spoorlaan 350 de nieuwe creatieve broedplaats BANK15.

De creatieve sector wordt volgens reclamebureau en initiatiefnemer Tafel 15 één van de belangrijkste economische motoren van het land. Met de oprichting van BANK15 grijpt proberen zij daarop slim in te spelen. Ze noemen het zelf de eerste creatieve bank van Nederland. Wat BANK15 precies is? Een zelfstandig bedrijf dat samenwerkt met zowel grote als kleine bedrijven, gemeente, kunstenaars en verschillende opleidingen.

BANK15 is uniek

Het unieke aan BANK15 is dat het een academie, commerciële ruimte en creatief centrum samenbrengt. Door een intensieve samenwerking kunnen sterke nieuwe kunst- en horecaconcepten ontwikkeld worden. BANK15 streeft interactie tussen mens en merk na.

Jerry Opier (eigenaar van Tafel15) vertelt: “We zijn erg trots, enthousiast dat we dit jaar de deuren van BANK15 openen. De geweldige samenwerking met onze partner Van de ven Bouw en de mix van ondernemers, kunstenaars en opleidingen is echt uniek.”

Zo kunnen studenten en net afgestudeerde jongeren werkervaring op doen, maken kunstenaars van het pand een bijzondere plek en kan er tussen ondernemers kruisbestuiving ontstaan. Daarnaast moet de Horeca in het pand ervoor zorgen dat BANK15 ook een fijne plaats wordt voor een borrel. Oftewel: met een biertje in de hand al netwerkend kijken naar kunst.

BANK15_2