BANK15 vertrekt uit Spoorlaan: ‘We gaan ons nog meer focussen op onze missie’

BANK15

BANK15 verlaat de vestiging aan de Spoorlaan op 1 juli. De steeds vernieuwende foodconcepten van opkomend culinair talent trekken elke avond een groot publiek. Mensen komen hier ook voor een drankje, een goed gesprek en om iets te beleven. Want bij BANK15 aan de Spoorlaan gebeurt altijd wat. De gelegenheid is dan ook in no time een begrip geworden in Tilburg en omstreken en door de verschillende activiteiten ook niet onopgemerkt gebleven bij bedrijven zoals Heineken en ID&T.

Waarom trekt BANK15 dan toch op 1 juli de deur achter zich dicht? Jerry Opier (founder): “BANK15 is een beweging. Dat betekent dat we niet te lang stilstaan. Bij dingen die misgaan, tegenslagen én bij grote successen. Het is nu de tijd om te focussen.”

Een overdonderend succes

“Onze locatie aan de Spoorlaan in Tilburg is een succes dat ons overdonderd heeft,” legt Jerry uit. “We ontvingen er meer dan 200.000 bezoekers, organiseerden er meer dan 300 events en zetten er BANK15 definitief mee op de kaart.” “Maar,” gaat Jerry verder, “een horeca plek is voor ons geen doel op zich maar een middel om mensen bij elkaar te brengen en kansen te bieden vanuit het gehele concept. We nemen afscheid van de muren van Spoorlaan 350, waar we onze eerste stappen hebben gezet en we van elke seconde hebben genoten. De verhuurder werkt mee en dat betekent dat we ongeschonden verder kunnen. In deze tijd moeten we keuzes maken en gaan we ons daarom nog meer focussen op onze missie.”

Goed om te weten: de huidige foodconcepten (Point Blank, Gloria’s, Cantinho do Brasil en BAO) blijven nog tot medio juni open vanaf de Spoorlaan voor het bezorgen van maaltijden.

Focus

BANK15 is een organisatie die als doel heeft talenten, ondernemers en creatieven te ondersteunen en te laten ontwikkelen. Ze faciliteren ruimte om te creëren en te experimenteren door middel van events en programma’s, waarbij het bedrijfsleven via partnerprogramma’s kan aansluiten. Ze gaan zich focussen op het doel en de productlijnen: KWEEKTUIN (muzieksector), BRANDSTOF (foodsector) en Art of Innovate (kunstsector).

Fenne Verhoeven (Operation manager): “Natuurlijk ga ik de locatie waar het allemaal begonnen is erg missen, maar dit gaat ons juist de ruimte geven om te kunnen doen waar we voor staan. Het verbinden van mensen die een kans verdienen met mensen die hem allang gepakt hebben. Creatief- en ondernemend talent met bedrijven met know how. Nog meer mensen de kans bieden om hun leven een nieuwe wending te geven en met nog meer partners aan de slag om business met social benefits te combineren. Blijf ons vooral online volgen,” aldus Fenne Verhoeven.

Tilburg

Tilburg heeft een makers DNA en samenwerken is waar de stad groot mee is geworden. Het is niet voor niets dat de wortels van BANK15 hier liggen. In deze stad gaan ze ook verder bouwen en op zoek naar een geschikte behuizing die de onderneming een passende context biedt. “Creativiteit geeft een stad energie. BANK15 heeft daar de afgelopen jaren veel aan bijgedragen en ik hoop dat ze snel op een andere locatie terugkeren. We gaan nog veel van ze horen, daar ben ik zeker van!” Aldus wethouder Berend de Vries.

BANK15 ACADEMY

En dan nog even een primeur: na de zomer gaat de BANK15 ACADEMY van start. Hier krijgen ondernemende geesten ‘een 3 maanden impact educatie’ door professionals uit het bedrijfsleven en een kijkje in de keuken bij onze partners.

“We hebben nog veel meer plannen,” zegt Jerry, “we werken op dit moment aan een online platform in samenwerking met Smarter. We zijn al een jaar bezig met de ontwikkeling in samenwerking met Rob Haenen (directeur Smarter) en we zitten nu in de laatste fase. Daarnaast zijn we samen bezig met de uitwerking van een aantal samenwerkingsprojecten. We zitten weer vol in onze energie in deze bijzondere tijd. We nemen afscheid van een locatie maar niet van het concept, de makers, partners en de mensen die altijd vertrouwen en enthousiasme hebben gegeven aan BANK15. Ik wil ook iedereen bedanken voor een prachtig hoofdstuk aan de Spoorlaan.”