Beeldend kunstenares Sigrid Calon uit Tilburg fleurt centrum op

sigrid calon

Er wordt volop gebouwd in de Tilburgse binnenstad. Stadskantoor 1 wordt volledig gerenoveerd en de Primark opent volgende week haar deuren. Om te voorkomen dat winkelend publiek last heeft van de bouwwerkzaamheden, wordt het gebied rondom het stadskantoor opgefleurd met een gigantische wand met daarop illustraties van Tilburgse beeldend kunstenares Sigrid Calon.

Illustratie header: Eric de Vetten

De wanden zijn in totaal zo’n 200 meter breed en 4,5 meter hoog. Sigrid Calon heeft dertig prints gemaakt die in etappes worden geplaatst. De eerste beelden zijn nu al te zien.

sigrid

Sigrid Calon

Sigrid Calon heeft door de jaren heen haar eigen beeldtaal ontwikkeld en deze abstracte tekens doorvertaald in de prachtige wand waarvan Tilburg de komende tijd kan genieten. Sigrid is zowel nationaal als internationaal actief als beeldend kunstenares en deed eerder projecten in landen als Italië, China en Amerika. “Toch leuk dat mijn werk nu ook in Tilburg te zien is,” vertelt ze met trots.

Het kunstwerk is te zien totdat de werkzaamheden rondom het stadskantoor zijn afgerond. 5 juli worden de bouwwanden met daarop de kleurrijke en energieke prints officieel opgeleverd.

sigrid-2