Bokbierfestival Opbokken keert terug op de Korte Heuvel

bokbierfestival opbokken korte heuvel

Goed nieuws voor liefhebbers van bockbier: Bokbierfestival Opbokken keert terug in één van de gezelligste horecastraatjes van Tilburg. Op zondag 7 oktober organiseren de horecazaken aan de Korte Heuvel de derde editie van dit gezellige festival. 

Op de eerste zondag na de officiële aftrap van het bockbierseizoen kun je hier vanaf 14:00 uur meer dan dertig verschillende bockbieren van de tap proeven. Elf cafés doen dit jaar mee met ‘Opbokken’. Iedere horecazaak heeft een eigen buitenbar met één of twee bockbieren op de tap van verschillende brouwerijen. De entree is helemaal gratis.

Opbokken, Bas Haans Fotografie.

Bockbieren proeven

Bezoekers kunnen voor €3,50 een proefglas kopen en deze bij de verschillende barren voor slechts €2,50 laten vullen. Naast het roodbruine gerstenat dat buiten uit de tapkranen vloeit, hebben de deelnemende kroegen binnen een heel mooi bockbier assortiment dat je met je proefglas voor dezelfde prijs mag proeven. Uiteindelijk heb je de keuze uit meer dan dertig bockbieren van de tap.

Top sfeer tijdens Opbokken

“Vorig jaar hadden we ontzettend veel geluk met het weer. Het was half oktober nog 22 graden,” vertelt Tom-Jan Brekelmans van Café Stoffel. “Eigenlijk was het meer weer voor een witbierfestival. Toch was de opkomst erg bemoedigend. De complexiteit, verscheidenheid en de mogelijkheid om geweldige spijscombinaties te maken, zorgen ervoor dat bokbier bij uitstek geschikt is voor een festival.”

Natuurlijk wordt er door DJ Ron ook voor muzikale omlijsting van het festival gezorgd. De deelnemende kroegen zorgen zelf voor sfeervolle aankleding en bijpassende hapjes. Denk bijvoorbeeld aan erwtensoep of in bockbier gemarineerde pulled pork. “We hopen op een gezellig drukke middag met mooi weer en een top sfeer.”

Opbokken, Bas Haans Fotografie.

Meer informatie

De organisatie van Opbokken is in handen van Cul de Sac, Café de Slijterij, Polly Maggoo, Café Bakker, Heuvel15, Weemoed, Studio, Bar Leonardo, Tribunaal, Miss Bien Chanternel en Café Stoffel. De buitenbarren sluiten om 20:00 uur. Natuurlijk kun je binnen in de kroegen tot in de late uurtjes door. Voor actuele informatie en het laatste nieuws over het festival kun je het beste de Facebookpagina in de gaten houden.