Brewmaster Dinner beleeft geslaagde tweedaagse

brewmaster dinner

Nadat we in december de Brewmaster Dinner met KraftBier bezochten, waren we enorm enthousiast. Heerlijke smaakcombinaties, een enthousiaste brouwer en leuk gezelschap. Dat beloofde wat voor de nieuwe editie met Triporteur, een Belgische brouwerij die onderdeel uitmaakt van B.O.M. Brewery

Op woensdagavond 24 februari druppelen we rond 18:00 uur Slagroom Eten & Drinken aan het Piusplein binnen. Na een koude Jupiler wordt het eerste biertje van Triporteur al uitgeserveerd; de ”Wild and Funky”. Dit is een heerlijk verfrissend biertje met champagne en cider invloeden. Een lekkere binnenkomer.

Rond 18:30 uur worden we naar tafel begeleid waarna Albert Schuermans, samen met Bjorn Jansen initiatiefnemer van het Brewmaster Dinner, de avond opent. Hierna neem Bert van Hecke, eigenaar van B.O.M. Brewery, het woord over. Wat volgt is een héél enthousiast verhaal van een brouwer die echt heel zijn ziel en zaligheid in zijn bieren stopt. Leuke feitjes: B.O.M. Brewery bakt zijn eigen mout.

Ook opvallend aan de bieren van Triporteur zijn de etiketten op de fles. Deze worden in samenwerking met een striptekenaar ontworpen en ook afgedrukt op bierviltjes. Wanneer je deze bierviltjes naast elkaar legt krijg je één langwerpige striptekening.

Voor het eerst wordt het Brewmaster Dinner twee dagen georganiseerd, en succesvol. Want zowel op dinsdag- als woensdagavond zit Slagroom helemaal vol met hongerige en dorstige bierliefhebbers.

bieren-triporteur

Het Brewmaster Dinner

Na de enthousiaste openingswoorden van Albert en Bert is het aan chef-kok Ricky Spijkers en zijn keukenbrigade om de eerste gang te presenteren. Een zacht gegaarde kalfsfricandeau met frisse salade, vers gebrande gersten mout en een vinaigrette van ”Kinky Berry” (een biertje dat neigt naar een kriek/geuze van B.O.M. Brewery).  Zo wordt de mout die gebruikt wordt in het brouwproces van Triporteur ook gebruikt in het gerecht. Hierbij serveert de bediening de ”Happy Blond from Heaven”.

Het tussengerecht is heel erg bijzonder. Bij de licht gerookte en gegrilde entrecote wordt namelijk eetbare as geserveerd. Het biertje dat hierbij geserveerd wordt, de Vintage 2015 Belgian Oak, is bij ons favoriet en super in combinatie met het gerecht. Het stukje vlees heeft een heerlijke grill/bbq smaak en dit haalt de houtsmaak van het bier omhoog. De as van het eikenhout dat gebruikt wordt in het brouwproces ligt nu dus eetbaar op je bord.

Terwijl we aan het nagenieten zijn van de heerlijke Vintage Belgian Oak komt het hoofdgerecht op tafel. Op het bord liggen gestoofde riblapjes met peperkoek, romanesco bloemkool, frietjes van drie soorten aardappel en een krokantje van zeezout en oude kaas. Hierbij wordt een Black IPA, de ”Total loss”, geserveerd. De balans tussen het bittere biertje en het zoetere vlees is uitstekend.

De beste bier-spijs combinatie volgt tijdens het dessert. Het wentelteefje met vanillesaus, blauwe bessen en luchtige mascarpone past perfect bij de ”Rosie Rosa”, een hoploos biertje dat bijzonder fruitig is.

Volgende editie: Chimay

Het was weer een zeer geslaagde editie van het Brewmaster Dinner. Tot slot maakt Albert Schuermans bekend dat de volgende editie in April wordt gehouden. Chimay komt dan langs met haar trappistenbieren. Het Brewmaster Dinner kost €29,50 per persoon. Daarvoor krijg je vier gangen, een welkomstdrankje en bij iedere gang een bijpassend biertje.

Hou de Facebookpagina van Slagroom Eten & Drinken goed in de gaten want ook deze editie wil jij niet missen.