Nieuw borrelcafé in Tilburg: Café Mijntje opent in voormalige Vistro Parenzo

Tilburg is binnenkort een nieuw borrelcafé rijker! Het café, genaamd Café Mijntje, gaat zich vanaf medio mei vestigen aan de Emmastraat in het pand waar eerder Vistro Parenzo zat. Wij spraken eigenaresse Willemijn Goesten over het borrelconcept, de gerechten en de nieuwe uitstraling. 

Café Mijntje

‘Borrel in hogere sferen’, zo omschrijft Willemijn het nieuwe borrelcafé Mijntje. En niet alleen omdat gasten straks plaats kunnen nemen op verhoogde zitjes, ook het concept is vernieuwend en doordacht. “Gasten zijn vrij om hun eigen borrel- of kaasplanken samen te stellen, zodat er nooit iets tussen zit wat ze liever niet willen eten. Ik irriteerde me daar zelf altijd aan. Dan zag ik een lekkere borrelplank en dan zaten er dingen bij waarvan ik dacht: oké, dat hoeft niet per se.”

Naast de zelf samen te stellen borrel- en kaasplanken zijn er ook kleine gerechten te bestellen zoals risotto, bruschetta en coquilles. Een paar dagen voor de opening gaat Willemijn proefdraaien waarbij gasten gerechten mogen proeven en kunnen aangeven hoeveel ze hieraan zouden willen uitgeven. Houd de Facebookpagina van Café Mijntje in de gaten voor meer informatie!

Emmastraat

De keuze om intrek te nemen in het oude pand van Vistro Parenzo aan de Emmastraat, was een hele bewuste. “Ik heb altijd gezegd dat als dat pand ooit weer leeg kwam te staan dat ik daar dan mijn eigen zaak zou willen beginnen.” Wel krijgt de binnenkant een heuse metamorfose. De verbouwing is dan ook in volle gang. “Van binnen krijgt het pand een industriële uitstraling met veel groen. Ook komt de naam Mijntje in grote letters van mos aan de muur te hangen.”