Cave In, Old Man Gloom en meer bevestigd voor Roadburn 2019

roadburn 2019

Na de aankondiging van de eerste Roadburn bevestigingen in de vorm van SLEEP, HEILUNG, TOMAS LINDBERG en meer voegt de organisatie vandaag een nieuwe lijst klinkende namen toe in de vorm van CAVE IN, OLD MAN GLOOM, THOU en meer. ROADBURN FESTIVAL vindt plaats van 11 tot 14 april 2019.

Cave In

CAVE IN leden Stephen Brodsky en Adam McGrath brachten afgelopen editie een indrukwekkend akoestisch eerbetoon aan hun overleden bandlid Caleb Scofield. Het optreden kwam al dicht in de buurt bij een optreden van CAVE IN, maar nadat er geruchten rondgingen dat de band open stond voor een volledig optreden op Roadburn 2019 was de beslissing snel gemaakt.

Stephen Brodsky: “Het is zonder twijfel een ongelofelijke eer om te mogen optreden op Roadburn. Leden van CAVE IN hebben eerder al de kans gehad om samen op te treden met andere bands en projecten. Het lijkt niet meer dan logisch dan dat we ons nu richten op een volledig optreden op één van de beste festivals op deze wereld gericht op alternatieve muziek. We hopen dat jullie deze trip samen met ons komen beleven!”

Old Man Gloom

Sinds OLD MAN GLOOM in 2014 optrad op Roadburn is er een hoop veranderd. De band bracht twee gelijknamige albums uit in de vorm van ‘The Ape of God’. Na de dood van bassist Caleb Scofield eerder dit jaar beloofde de band door te gaan met hun missie. Stephen Brodsky zal voor dit optreden de bass op zich nemen daar waar Nate Newton dit zal doen tijdens de Cave in set. Deze samenwerking komt samen uit liefde voor Caleb, een speciale set om zijn leven te vieren. Meer details volgen later.

Artists in Residence

Een terugkerend element tijdens Roadburn Festival zijn de zogenaamde ‘Artists in Residence’. Een band of solo act die gedurende het festival meerdere unieke sets zal weggeven. De keus voor 2019 viel al snel op THOU. Gedurende het weekend zal THOU vier keer optreden, een samenwerking, een covers set, een akoestische set en een speciale set die focust op ‘Magus Era’.

The Burning Darkness

De eerste artiest voor Tomas Lindberg zijn gecureerde event ‘The Burning Darkness’ is niemand minder dan HENRIK PALM. Tomas licht toe: “Zijn naam laat bij iedereen met liefde voor ‘heavy music’ een belletje rinkelen hij is onderdeel geweest van fantastische bands zoals Solitude en Ghost, maar ook ‘onbekendere’ acts zoals Pig Eyes. Toen ik hem eindelijk weer eens live zag blies hij mij weg als vanouds. Een optreden dat je niet wil missen!”

Roadburn 2019

Verder aangekondigd: DAUGHTERS maakt haar Roadburn debuut, DRAB MAJESTY laat ruimte en tijd vervagen, ULCERATE blaast je weg. IMPERIAL TRIUMPHANT zal exclusief nummers van het nieuwe album ‘Vile Luxury’ spelen. GOLD keert terug met nieuw materiaal. WOLVENNEST zal ‘Void’ integraal spelen op de Main Stage met speciale gast artiesten, MESSA neemt ons mee op een unieke reis en MORD’A’STIGMATA laat alle hoop vervagen.

Tickets

De ticketverkoop voor Roadburn 2019 start op Donderdag 4 oktober om 20.00 (CEST) via ticketmaster.nl. Er zijn ook fysieke tickets verkrijgbaar vanaf 18.00 bij Sounds Tilburg. Ticketprijzen zijn als volgt:

  • 3 days ticket €181 + €4,50 servicekosten
  • 4 days ticket €204 + €4,50 servicekosten
  • Day ticket (Thu, Fri or Sat) €62 + 4,50 servicekosten
  • Sunday ticket €55,50 + €4,50 servicekosten